Trabzonlu öğrenciler Bitlis'te!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Ahlat'a gelen öğretmenler, gördükleri muhteşem tarih karşısında şok yaşadıklarını belirterek "Demek ki biz öğretmenler olarak ülkemizi yeterince tanıtamamışız, bu bizim eksikliğimiz" dedi

Trabzonlu öğrenciler Bitlis'te!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Ahlat'a gelen öğretmenler, gördükleri muhteşem tarih karşısında şok yaşadıklarını belirterek "Demek ki biz öğretmenler olarak ülkemizi yeterince tanıtamamışız, bu bizim eksikliğimiz" dedi.

'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında yarıyıl tatili nedeniyle Trabzon'dan Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen öğrenciler, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. Gerek tarihi eserlerin gerek coğrafi özelliğinin kendilerinin çok ilgisini çektiğini ifade eden Trabzonlu öğrenciler, önce Ahlat müzesini, ardından tarihi kümbetleri, Ahlat Mağara Evleri, tarihi Osmanlı kalesini ve ilçedeki diğer tarihi yapıları gezdi. Öğrenciler daha sonra dünyanın en büyük İslam mezarlığını, 12'nci yüzyıldan günümüze gelen sanatsal ve abidevi mezar taşlarını ilgiyle izlerken, tarihin ihtişamı karşısında heyecanlarını gizleyemedi. Burada Çanakkale ruhunu, ata yurdu Ahlat'ta yaşadıklarını anlatan öğrenciler, atalarının kendilerine bıraktığı mirası görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öğrenciler Malazgirt Meydan Muharebesinin başlangıç yerini, Anadolu'ya Türklerin giriş kapısının Ahlat olduğunu öğrenince, bu heyecanlarına öğretmenleri de ortak oldu.

Trabzon'dan gelen Mustafa Şahin isimli öğretmen, tarihe çok önem veren bir insan olduğunu belirterek, tarihi bilgisin ne kadar az olduğu buraya geldikten sonra öğrendiğini söyledi. Gerçekten Ahlatın gezilip görülecek yerlerden biri olarak bildiğini anlatan Şahin;

"Ama bu kadar önemli olduğu gerçekten bilmiyordum. Bu eksikliğimden dolayı kendimden utanıyorum. Burada bir tarihin yattığını bilemiyordum. Ben sadece Çanakkale gibi tanınan yerleri biliyordum. Demek ki biz öğretmenler olarak ülkemizi tam tanıtamamışız. Bu bizim eksikliğimiz. Trabzon'a döndüğümde burayı anlatacağım. Eşim ve çocuklarımla beraber özellikle buraya yeniden gelerek, Ahlat'ta görmediğim yerleri yeniden gezeceğim. Ahlat artık benim ilgi alanıma girdi. Ve ben 38 yıllık bir öğretmen olarak Ahlat'ı az tanımak benim bir ayıbım olsun. Ama ben bu hatamı düzelteceğim" dedi.

Trabzon'dan gelen öğretmenlerden Ahmet Bektaş ise, 'Gönül Köprüsü Projesi' ni başlatan yetkililere teşekkür ettiğini, belirterek, bu güzel yerleri öğrencileri ile beraber ilk kez görmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Bektaş; "İlk ve orta öğretim okullarındaki öğrencilerin tamamı keşke imkanlar elverse de bütün bu güzellikleri gezip görseler. Biliyorum ki Trabzon'un tapusu burada, buranın tapusu Trabzon'dadır. Bu bilinci bütün öğrencilerimize vermemiz lazım.

Yaklaşık 200 öğrencinin Ahlattaki tarih ziyaretinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü misafirlerine öğlen yemeği ikram etti. Öğrenciler yemeğin ardından geldikleri otobüslerle Adilcevaz ilçesine geçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam