Trabzonlu öğrenci ihmal kurbanı

Erzurum'da kaldırıldığı hastanede 'Sınav stresinden' dolayı rahatsızlandığı belirtilip, sakinleştirici iğne yapılarak evine gönderildiği iddia edilen üniversite öğrencisinin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloj

Trabzonlu öğrenci ihmal kurbanı

Erzurum'da kaldırıldığı hastanede 'Sınav stresinden' dolayı rahatsızlandığı belirtilip, sakinleştirici iğne yapılarak evine gönderildiği iddia edilen üniversite öğrencisinin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Emine Baki(22), mide bulantısı ve kusma şikayetiyle, aynı evde kaldığı öğrenci arkadaşları tarafından Atatürk Üniversitesi Aziziye Eğitim Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Rahatsızlığı sınav stresine bağlanarak sakinleştirici iğne yapılıp evine gönderildiği iddia edilen öğrencinin durumu ertesi sabah ağırlaştı. Emine Baki, arkadaşları tarafından götürüldüğü Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan genç kız, 3 gün sonra hayatını kaybetti.
Doktorun "Sınavlar nedeniyle psikolojik sıkıntı, sinir krizi geçirmiş olabileceğini" söylediğini iddia eden Baki'nin arkadaşları, "Doktor sakinleştirici iğne yaptıktan sonra bizi eve gönderdi" dedi.

AMBULANS GÖNDERİLMEDİ
Cumartesi sabahı Baki'nin durumunun ağırlaştığını ifade eden arkadaşları, "Emine'nin durumu ağırlaşınca ambulansla hastaneye götürmek istedik. 112 Acil Servis'i aradık. Arkadaşımızın durumunu telefona yetkiliye anlattık. Telefondakiler de bize Emine'nin psikolojik bir sorun yaşadığını ve pazartesi günü kendisini psikiyatra götürmemiz gerektiğini belirterek, ambulans göndermedi. Biz de bunun üzerine taksi tutarak arkadaşımızı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Oradan doğrudan
ambulansla Atatürk Üniversitesi Aziziye Eğitim Hastanesi'ne sevk edilen Emine'nin bilinci hastaneye geldiğinde kapanmıştı. Yoğun bakıma alınan arkadaşımız üç gün sonra hayatını kaybetti" diye konuştu.
Baki'nin cenazesini almaya gelen yakınları da genç kızın ihmaller yüzünden öldüğünü iddia etti.

İhmali olanlar hakkında şikayetçi olacaklarını söyleyen yakınları, "Öğretmen olmak isteyen kızımız yoğun bakım ünitesinde üç gün süren yaşam mücadelesini ihmaller sonucu kaybetti. Kızımızı öğretmen yapmak istiyorduk şimdi ise cenazesini alıyoruz. İhmali olanlar bunun hesabını vermelidir. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" şeklinde konuştular.

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nca Baki'nin ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldığı ve genç kızın cenazesinin otopsi için Trabzon'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi. Okul arkadaşları da Baki'nin cenaze törenine katılmak için genç kızın memleketi Trabzon'un Tonya ilçesine gitti.

İHMAL SÖZ KONUSU DEĞİL
Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Aslan, hastanın ilk olarak 13 Ocak'ta Nöroloji Servisi'ne geldiğini ve kendisine sinüzit tanısı konulduğunu belirtti.
Hastanın 16 Ocak Cuma gecesi rahatsızlanması sonucu bu sefer Acil Servis'e getirildiğini dile getiren Doç. Dr. Aslan, "Acil Servis'e geldiğinde hastanın genel durumunun iyi olduğu gözlenmiş. Hasta da bu yönde beyanlarda bulunmuş. Bunun üzerine telkinlerde bulunularak evine gönderilmiş. Ertesi gün hastanemize geldiğinde ise genel durumu çok kötüydü" bilgilerini verdi.

Hastaya gerekli müdahalelerin yapıldığını ve herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını kaydeden Doç. Dr. Şahin Aslan, şöyle konuştu:
"Cumartesi günü geldiğinde durumu ağır olan hastayı hemen yoğun bakıma aldık. Salı gecesi de hastamız hayatını kaybetti. Ölüm nedeni, otopsiden sonra belli olacak. Bazı şüphelerimiz var. Hastamızda beyin iltihabı ya da beyin kanaması olabilir. Kesin sebep otopsi ile belirlenecek. Bir ihmal olduğunu düşünmüyorum. Hastaya müdahale edilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Cumartesi gecesi ben de dahil tüm ilgililer hastanın başındaydık."

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de Baki'nin arkadaşlarının ambulansla ilgili iddialarının araştırıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam