Trabzonlu nakille hayata döndü!

Böbrek yetmezliği nedeniyle yaklaşık 15 yıldır diyaliz tedavisi gören ve diyaliz merkezinde tanışarak evlenen Halime ve Ekrem Sümer çifti, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen nakillerle sağlıklarına kavuştu. Geçen yıl 4 Aralık

Trabzonlu nakille hayata döndü!

Böbrek yetmezliği nedeniyle yaklaşık 15 yıldır diyaliz tedavisi gören ve diyaliz merkezinde tanışarak evlenen Halime ve Ekrem Sümer çifti, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen nakillerle sağlıklarına kavuştu.

Geçen yıl 4 Aralık 2010'da kadavradan yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata tutunan 31 yaşındaki Halime Sümer'in ardından eşi 43 yaşındaki Ekrem Sümer de böbrek nakliyle yeni hayatına merhaba dedi.

15 yıl önce dizlerindeki ağrı ve şişlik şikayetleriyle hastaneye giden Ekrem Sümer'e burada doktorlar tarafından böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yıllardır haftada 3 gün 4 saat boyunca diyaliz tedavisi gören Sümer 2004 yılında kendisi gibi diyaliz hastası olan Halime Sümer ile evlendi.

Karı koca nakil beklerken sevindirici haber ilk olarak Halime Sümer'e geldi. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbrekleri Sümer'in dokuları ile uyumlu çıktı.

4 Aralık 2010 tarihinde Doç. Dr. Adam Uslu, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykas'tan oluşan ekip tarafından kadavradan alınan böbrek başarıylaHalime Sümer'e nakledildi.

Sümer ailesi genç kadına yapılan nakilin sevincini yaşarken Ekrem Sümer için de uygun böbreğin bulunduğu haberi sevinçlerini ikiye katladı. Tedavisi sırasında eşini biran olsun yalnız bırakmayan Ekrem Sümer'e mutlu haber eşini kontrole getirdiği sırada İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hülya Uslu tarafından verildi.

7 Haziran'da İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla kadavradan alınan böbrek Ekrem Sümer'e nakledildi.

Eşi ile birlikte böbrek nakli için sıra aldıklarını belirten Ekrem Sümer, "Yıllar süren mücadelemizde eşimle birbirimize hep destek olduk ve nakil olacağımız günü sabırsızlıkla bekledik. Kısa süre arayla nakil olmamız çok büyük mucize. Nakil hayallerimiz gerçekleşti. Bundan sonra çocuk hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Herkesin organ bağışı yapması için çağrıda bulanan Ekrem Sümer, artık diyalizden kurtulduğunu ve böbrek hastası olduğu için içemediği suyu doya doya içebildiğini söyledi.

Bu zorlu mücadelede eşiyle her zaman birbirlerine destek olduklarını anlatan Sümer, "Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Organlar toprak olmasın. Yeni bedenlerde can bulsun. Bizim için hayat bundan sonra başlayacak. Sağlığıma kavuştuktan sonra ilk işim diyaliz tedavisi nedeniyle yıllardır gidemediğim memleketim Trabzon'a gitmek olacak" diye konuştu.

Ekrem Sümer, nakli gerçekleştiren Doç. Dr. Adam Uslu, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykas'tan oluşan organ nakli ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler