Trabzonlu ailenin vize dramı

Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan bir çocuk annesi Fatoş Seymen (31), 2006 yılında evlendiği Trabzonlu eşi İsmail Seymen’e (42) Alman devleti tarafından vize verilmemesi nedeniyle kavuşamıyor. Vize engeli nedeniyle Seymen ailesi ne bir çatı altında bi

Trabzonlu ailenin vize dramı

Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan bir çocuk annesi Fatoş Seymen (31), 2006 yılında evlendiği Trabzonlu eşi İsmail Seymen’e (42) Alman devleti tarafından vize verilmemesi nedeniyle kavuşamıyor.
 Vize engeli nedeniyle Seymen ailesi ne bir çatı altında birleşebiliyor, ne de baba oğlunu görebiliyor.

Ne olur eşime vize verin
Üç yıldır eşine vize alabilmek için mücadele verdiklerini, her seferinde Hannover Yabancılar Dairesinin buna engel olduğunu anlatan Fatoş Seymen, “2006 yılında evlendik. Önceleri eşim gelmek istemedi. Ancak Taha Yasin dünyaya gelince buraya gelmek istedi. Ancak eşimin vize başvurusu evrak eksikliği bahanesiyle kabul edilmedi. Oğlum 5 yaşına geldi hala eşime vize alamadık. Oysa bir babanın oğlunu görme hakkı, oğlanın da babasını görme hakkı var. Buradan Alman makamlara sesleniyorum. Ne oluru eşime vize verin. Artık oğlum, ben ve eşim aynı çatı altında yaşamak, bir aile olmak istiyoruz. Eşime neden vize verilmiyor onuda anlamış değilim” dedi.

Çocuk aileden alındı
Oğlu’nun yaklaşık 2 yıl önce bir Alman aileye verildiğini, ancak vekaletinin kendisinde olduğunu dile getiren Fatoş Seymen, “Eşime verilmeyen vize yuvamızın dağılmasına neden olacak. Eğer eşim buraya gelirse tekrar oğlumu alıp bir aile olacağız. Oğlum bizim yanımızda büyümeli. Belkide çocuğu bize vermemek için eşime vize vermiyorlar. Çünkü eşim gelince çocuğumuzu hemen bakıcı aileden alabileceğiz” diye içini döktü.

Mahkeme kararına rağmen vize verilmiyor
Hannover avukatlarından Erol Akbulut, İsmail Seymen’e verilmeyen vize nedeniyle 2 yıl önce Berlin İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Mahkeme bizi haklı gördü ve İsmail Seymen’e vize verilmesi kararı verdi. Bu karar Hannover Yabancılar Dairesi’ne bildirildi. Ancak yabancılar dairesi karara itiraz etti. Kararın üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti hala yabancılar dairesi vize vermemek için direniyor. Yani işi uzatabildikleri kadar uzatmayı hesaplıyorlar. Sonunda mutlaka vize verecekler ama neden uzatıyorlar anlamak mümkün değil. Bu insan haklarına, kanunlara aykırı bir olay. Şu anda bekliyoruz. Normal’de İsmail Seymen’nin burada oğlu olduğu için Alman devletinin, ailenin gelirine, kişinin dil bilip bilmediğine bakmadan vize vermesi gerekiyor. Vize resmen aile dramasına dönüştü. Bunun artık son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler