Trabzon'dan "Van" kampanyası

Van’da dün meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Trabzon Belediyesi, Akut yardım ekibi ile birlikte aynı gün 2 adet kırıcı, 1 adet delici makine ile büyük bir jeneratörü bölgeye gönderdikten sonra şimdi de yardım kampanyası başlattı. Bu sabah

Trabzon'dan "Van" kampanyası

Van’da dün meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Trabzon Belediyesi, Akut yardım ekibi ile birlikte aynı gün 2 adet kırıcı, 1 adet delici makine ile büyük bir jeneratörü bölgeye gönderdikten sonra şimdi de yardım kampanyası başlattı. Bu sabahtan itibaren başlatılan yardım kampanyası belediye tarafından sürekli yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruluyor.  Van ve çevresindeki depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için öncelikle kuru gıda, battaniye, giyecek, çocuk maması, çocuk bezi ve benzeri yardım malzemelerinin karşılanması için vatandaşlardan duyarlı olmaları istendi. Depremzedelere yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar Atatürk Alanı’nda bulunan belediye eski binasında hizmet veren Bordo Mavi masaya başvurabilirler.  

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yardım kampanyasına tüm Trabzon halkını davet ettiklerini ifade ederek, “Depremin yaşanmasının ardından Trabzon’daki Akut ekibi ile birlikte kırıcılarımızı, delicilerimizi ve büyük bir jeneratörümüzü bölgeye gönderdik. Şu anda ekiplerimiz orada hayatta kalan kardeşlerimizin kurtarılması için gayret gösteriyor. O bölgede bir canı kurtarmak dahi bizim için çok önemli. Devletimizin de yardım eli o bölgede. Bir yandan kurtarma çalışmaları sürerken, diğer yandan da hayatta kalanların ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizde Trabzon Belediyesi olarak bir yardım kampanyasına başladık.  Şu anda bölgede öncelikli olarak kıyafet, battaniye, yemek malzemesine, bebekler için çocuk maması ile çocuk bezine ihtiyaç var. Halkımızın bu duyarlılığı göstereceğin biliyorum” dedi.

Ayrıca Belediyenin topladığı yardımların 27 Ekim 2011 23.59'a kadar yapılabileceği ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yapılan yardımları Cuma günü sabahı alıp Van'a hareket edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam