Trabzon'daki bu anket çok kızdırdı!

Trabzon Tonya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü öncesinde düzenlenen bir anket ilçeyi karıştırdı. İlçenin değişik mesleklerden en beğenilen kişilerini belirlemek amacıyla düzenlenen ankette ‘En beğenilen ev kadını’ da sorulunca kıyamet kopt

Trabzon'daki bu anket çok kızdırdı!

Trabzon Tonya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü öncesinde düzenlenen bir anket ilçeyi karıştırdı. İlçenin değişik mesleklerden en beğenilen kişilerini belirlemek amacıyla düzenlenen ankette ‘En beğenilen ev kadını’ da sorulunca kıyamet koptu.

50 kişi, anketin iptali için kaymakama başvurdu

Trabzon’un 17 bin 500 nüfuslu Tonya Belediyesi, 17 Şubat’ta kutlanacak kurtuluş törenleri öncesinde ilçedeki “en”leri belirlemek amacıyla anket çalışması başlattı. Oylama sonucu en beğenilen siyasetçi, bürokrat, eğitimci, esnaf, memur ve sporcunun sorulduğu ankette “en beğenilen ev kadını”nın da yer alması erkekleri alarma geçirdi. 50 kişi, anketin iptali için kaymakama başvurdu.

‘ÇOK OY ÇIKARSA HESABINI SORARIM’

“Tonya’daki ev kadınları en iyi ev kadınıdır. Seçim yapmak büyük gaftır” diyen ilçe esnafından Bekir Uzunoğlu ankete karşı çıktı: “Ankete katılan herkes doğal olarak kendi eşine, annesine, yakınına oy verir. Birisinin eşine beklediğinden fazla oy verilirse huzursuzluk çıkar. Sonra al başına belayı. Eşime 20-25 oy verseler, ben bunun hesabını eşime sorarım.” İnan Kalyoncu da “Böyle soru mantığa uymaz. Kriteri ne? Maksadını aşmış” diye isyan etti. Kazım Aktaş ise “Her açıdan yanlış. Sonunda küskünlüğe yol açar” dedi.

KAYMAKAM: İYİ NİYETLE BAŞLADI AMA

Tonya Kaymakamı Şenol Turan, “İyi niyetle başlanılan bir hareket ama ortada durumdan rahatsız olanlar var. İnceletiyorum. ‘Ev kadını’ şıkkı konusunu da değerlendirerek karar vereceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN: ANKETİ YAPACAĞIZ

AK Partili Başkan Ahmet Kurt ise amacının Tonya halkının kaynaşması olduğunu belirtirken “Bazı kafalar demek ki ilkel. Bu anketi yapacağız. Dilekçe sahipleri belirli bir siyasi düşünceye sahip bir grup. Biz bütün kadınlarımızın ne kadar yüce varlık olduğunu tartışacak değiliz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler