Trabzon'da TRAC'a ziyaret

Vali Okutan, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti'nin bir ülkenin sivil savunmasında çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Trabzon'da TRAC'a ziyaret

TRAC Trabzon Şubesi'nin çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Okutan, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti'nin bir ülkenin sivil savunmasında çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti. Vali Okutan, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti'nin mutlaka gelişen teknolojiye ayak uydurması gerektiğini ve cemiyetin daha fazla gelişebilmesi için projeler üreterek Avrupa Birliği hibe fonlarından yaralanması gerektiğine vurgu yaparak kendisinin de üretecekleri projelere destek vereceğini söyledi. Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti üyelerinin talebi üzerine Vali Okutan, İl Özel İdaresi'nin mevcut telsizlerden kendilerine bir miktar telsiz verilmesi konusunda Özel İdare yetkililerine talimat verdi.

Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti'nin, Kısa Dalga Telsizler ile 20m ve 40m Bandlarında yapılan Ülkelerarası(DX) ve Ülke içi Haberleşme kabiliyetini gören Vali Okutan, 40m Bandında 7092 frekansında TA5BG Aksaray ile bizzat kendisi görüşerek iyi dileklerini iletti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam