Trabzon'da savcı katip aşkı

Dava konusu olay, iddiaya göre Trabzon’un Sürmene İlçesi'nde geçen yıl meydana geldi. İlçe adliyesinde görevli zabıt katibi A.S.’nin ayrılmak için mahkemeye başvurduğu eşi N.S., Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi vererek, eşi ile savcı İ

Trabzon'da savcı katip aşkı

Dava konusu olay, iddiaya göre Trabzon’un Sürmene İlçesi'nde geçen yıl meydana geldi. İlçe adliyesinde görevli zabıt katibi A.S.’nin ayrılmak için mahkemeye başvurduğu eşi N.S., Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi vererek, eşi ile savcı İ.K.'nın aşk yaşadığını öne sürdü. Bunun üzerine konu Adalet Bakanlığı’na iletildi. İlçeye gelen müfettişlerin incelemesi sonrasında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun raporu üzerine Savcı İ.K. açığa alındı. Zabıt katibi A.S. de başka bir ilçe adliyesine tayin edildi.

Eşinden ayrılan A.S.'nin daha sonra da kurumla ilişkisi kesildi. Savcı İ.K. hakkındaki dosya da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderildi. Kurulun izin vermesi sonrasında da Savcı İ.K. hakkında, ‘Basit cinsel saldırı’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçlarından dava açıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan ilk duruşmaya sanık savcı İ.K. ile müşteki sanık A.Ç. ve eski eşi N.Ç’nin yanı sıra Sürmene Adliyesi’nde çalışan 5 tanık katıldı. Mahkeme heyeti, savunma makamının isteği üzerine dava hakkında yayın yasağı koydurdu. Duruşma ertelendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam