Trabzon'da KARMAK fuar

Endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmaları bir aya geldiği Karadeniz Makine İmalatı Endüstri&Otomasyon Fuarı (KARMAK), Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı. Fuarın açılış törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ticaret Odası Başkanı Suat Hacısali

Trabzon'da KARMAK fuar

Endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmaları bir aya geldiği Karadeniz Makine İmalatı Endüstri&Otomasyon Fuarı (KARMAK), Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı.

Fuarın açılış törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ticaret Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile iş adamları katıldı.

Törende konuşan Hacısalihoğlu, Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bölge açısından önem taşıyan fuara, önde gelen firmaların yoğun katılım gösterdiğini söyledi.

Katılımcılar ve sanayiciler açısından verimli bir fuar olmasını dilediklerini ifade eden Hacısalihoğlu, ''Hepimiz biliyoruz ki, teşvikle de ön planda olan şehrimiz ve yatırımcımız için bu fuar çok önemlidir'' dedi.
Vali Kızılcık da Trabzon Ticaret Merkezi'nin yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, ''Çünkü biz biliyoruz ki, ticaret merkezimiz, sadece bölgemizin değil, Karadeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerin ekonomik hareketliliği ve endüstriyel gelişiminde rol oynayacaktır. Nitekim de oynamaya başlamıştır. Bu ve benzeri fuarlar sayesinde Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerde faaliyet gösteren tüm firmalar, kendi ürettikleri mamullerini bir bakıma görücüye çıkarabilme şansını yakalamakta, birbirleriyle bağlantı kurabilme, birbirleriyle daha iyi rekabet edebilme şansına da sahip olmakta. Bu rekabetin sonucunda da bölge insanı, insanlık kazanmaktadır'' diye konuştu.

Endüstriyel olanda faaliyet gösteren 85 firmanın katıldığı fuar, 18 Ekim'e kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler