Trabzon'da kadınların tepkisi!

Akgün, Trabzon Kadın Platformu üyeleri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, gündemi son dönemlerde sıkça meşgul eden ve Türk Ceza Yasası'nda 'reşit olmayanlarla cinsel ilişki' başlığıyla yer bulan çocuklara karşı

Trabzon'da kadınların tepkisi!
Akgün, Trabzon Kadın Platformu üyeleri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, gündemi son dönemlerde sıkça meşgul eden ve Türk Ceza Yasası'nda 'reşit olmayanlarla cinsel ilişki' başlığıyla yer bulan çocuklara karşı cinsel istismarın tartışılmaya devam ettiğini belirtti.

Türk Ceza Yasası'nda, çocuklara karşı cinsel istismarın hapisle cezalandırılma yaşının 15'ten 14'e indirilmesi konusunun gündeme getirilmesini kınadıklarını ifade eden Akgün, ''Kanunda maddeyle belirtilen 15 yaş sınırının 14'e indirilmesi konusunun tartışılması bir yana, Medeni Yasa'da düzenlenmiş olan, hakim iznine bağlı olarak 16, rıza ile evlenmede 17 olarak gösterilen evlilik yaşının tecavüz durumunda 14 yaşa indirilmesi konuşuluyor.

Tecavüzcünün, tecavüz ettiği kişi ile evlenmesi durumunda ise cezanın kaldırılması düşünülüyor. Türk toplumunun temeli olan aile yapısını korumanın yolu, sağlıklı aileler oluşturmaktır. Bu nedenle çocuk gelinler, çocuk kadınlar ve çocuk anneler yaratılmamalıdır'' dedi.

Akgün, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları'na dair sözleşmeye taraf olduğunu anımsatarak, ''Bu sözleşmede 'taraf devletler, çocuğu her tür cinsel sömürüye ve cinsel su istimale karşı koruma güvencesi verirler' şeklinde madde yer almaktadır. Küçük bedenler üzerinde yaratılan bu tahribatların, ömür boyu onarılamayacağını düşünüyoruz. Nefsine hakim olmayan, 'şeytana uyduğunu' ileri sürerek kendince gerekçelerin ardına sığınan toplumun yüz karalarını lanetliyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam