Trabzon'da hava bugün nasıl olacak?

Yeni hafta güneşle başladı ama en geç çarşamba günü yeni bir soğuk hava dalgası geliyor.Hava sıcaklığı ülkenin iç ve batı bölgelerinde 3 ila 5 derece artacak. Ancak Türkiye Çarşamba gününden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor.Doğu

Trabzon'da hava bugün nasıl olacak?

Yeni hafta güneşle başladı ama en geç çarşamba günü yeni bir soğuk hava dalgası geliyor.

Hava sıcaklığı ülkenin iç ve batı bölgelerinde 3 ila 5 derece artacak. Ancak Türkiye Çarşamba gününden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor.

Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yeni haftada doğu bölgelerde yağışlar devam ederken, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Trabzon,Ordu, Giresun,Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ülkenin iç ve batı bölgelerinde 3 ila 5 derece artarken, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), yurdun güneydoğu kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Doğu Anadolu'nun güneyi (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Diyarbakır, Batman, Siirt,Trabzon,Ordu,Giresun,Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (18)

ANKARA: Parçalı bulutlu (16)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (21)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (21)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu (24)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; kuzeybatılı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. (16)

VAN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık Yağmurlu geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (12)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (11)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (15)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Gümüşhane ve Bayburt'un yüksek kesimlerinin karla karışık Yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

MARMARA:

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:

Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ:

 Parçalı, doğusu çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

İÇ ANADOLU:

Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BATI KARADENİZ:

Çok bulutlu, Bolu dışında bölge genelinin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU:

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam