Trabzon'da fıkra gibi tedavi!

Trabzon'da Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde 9 gün boyunca anjiyo olmak için bekleyen sonra uzun uğraşlar sonucunda anjiyo yapılan hastaya bu kez anjiyoda takılması gereken uygun malzeme bulunamadı. 2. anjiyo için uygun tıbbi malzeme b

Trabzon'da fıkra gibi tedavi!

Trabzon'da Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde 9 gün boyunca anjiyo olmak için bekleyen sonra uzun uğraşlar sonucunda anjiyo yapılan hastaya bu kez anjiyoda takılması gereken uygun malzeme bulunamadı. 2. anjiyo için uygun tıbbi malzeme beklemeye başlayan hastaya bu kez de "iyiki stent takılmamış yoksa hastayı bir süre sonra kaybedebilirdik" dendi.

Erdoğdu mahallesindeki evinde Kurban Bayramı’ndan bir gün önce 15 Kasım Pazartesi günü rahatsızlanarak yakınları tarafından Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne kaldırılan Nezike Şahin, burada kalp krizi geçirdiği gerekçesiyle yoğun bakıma alındı. Şahin, yoğun bakım servisinde 3 gün tedavi altında tutulduktan sonra servise çıkartılarak kendisine anjiyo yapılacağı söylendi. Kan değerlerinin düşük olduğu ve bu yüzden de anjiyo olması için uygun zamanın bekleneceği söylenen Şahin, 22 Kasım günü Kurban Bayramı tatilinin sona ermesinin ardından 2 ünite kan verilerek ameliyata hazırlandı. 23 Kasım Salı günü sabahtan akşam saat 18.00’a kadar odasında anjiyo olmayı bekleyen Şahin, akşam saatlerinde yapılan görüşmeler sonucunda anjiyoya alındı. Ancak bu kez anjiyoda takılması gereken tibbi malzemeler olmadığı için stent takılamadı. Ertesi gün stent takılmak için tekrar anjiyoya alınmak istenen hasta, bu kez kendisini kontrol eden doktorunun “İyiki malzeme yokmuş, stent takılamamış. Yoksa hastaya takılan stentler belli bir sure sonra patlayıp hastaya daha büyük zarar verebilirdi” dedi. Bunun üzerine Nezike Şahin, yakınları tarafından hastaneden çıkartılarak Trabzon’daki Özel Karadeniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanın burada yapılan ilk kontrolünde ise enfeksiyon kaptığı belirtilerek ameliyat için enfeksiyonun geçmesinin beklenmesi gerektiği bildirildi.

9 gün boyunca başından geçenleri ve stresli günlerini anlatan Nezike Şahin “Beni 9 gün anjiyo için hastanede beklettiler. Hastaneye yattıktan 1 hafta sonra bayram izninden dönen doktor bile ‘Seni niye bu kadar bekletmişler, anlayamadım. Hastanın kanı yoksa kan bulursun, anjiyoya alırsın. Hiçbirşey yapmadan niye beklettiler seni’ demesi çok garibime gitti. Sonra anjiyoya alıp sonrasında ‘uygun stent yoktu, 2. kez anjiyoya alacağız’ deyip 2. kez anjiyo yapmak istediler. 2. anjiyoyu beklerken yine beni kontrol eden doktorum ‘iyi ki malzeme yokmuş da stent takmamışlar. Aksi halde ileride büyük sıkıntı olurdu. Senin durumun ameliyatlık’ dedi. Daha sonra bu yaşananların ardından oğullarım Özel Karadeniz Hastanesi’ne beni götürdüler. Burada yapılan kontrollerimde ise hastaneden enfeksiyon kaptığım ortaya çıktı” dedi.

Şahin’in oğlu Yüksel Şahin ise annesinin anjioyadan çıkmasının ardından asistan doktor ile yaptıkları görüşmede her şeyin yolunda gittiğini ve ilaç tedavisi ile hasta tedavisine başlanacağının kendilerine söylendiğini kaydederek "Ancak aradan geçen 2-3 saat sonra ne oldu bilmiyorum. Annemizin tekrar anjio olacağını söylediler. Bizde şaşırdık. Oradan aldığımız bilgiye göre damarlara takılacak malzeminin bittiğidir. Annem 9 gündür bu hastane de anjio olmak için bekledi ama sonunda ise malzeme yok diyerek 2. kez anjiyoya almak istediler” diye konuştu.

Şahin, 9 günlük hastane maceralarında hastanede doktorlar arasında iletişimsizlik ve uyumsuzluk gördüklerini de iddia ederek “Hastane de doktorların birbirine çekemediği ve birbirlerinin hastası ile ilgilenmediklerine şahit olduk. Bize bunu orada çalışan hastane personeli de dile getirdi. Çünkü orada yaşanan sıkıntıların çoğu bu yüzden yaşanıyormuş. Bizim ve annemizin psikolojisi bozuldu" şeklinde konuştu.

Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şükrü Çelik ise konuyla ilgili iddiaların afaki olduğunu belirterek, "Hastanemizde bir anjiyo cihazı var. Daha fazla cihazımız olsa daha çok hastayı alırız. İddialar ise afaki. Bunları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam