Trabzon'da bebekler hareketliliği

Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan Esra ve Bülent Karali çiftinin 8 aylık dünyaya gelen bebekleri Öykü Naz, Sağlık Bakanlığınca gönderilen hava ambulansıyla İstanbul'a götürüldü.Sürmene ilçesinde yaşayan Esra Karaali, 17 Mart'ta Karadeniz Teknik Ünivers

Trabzon'da bebekler hareketliliği

Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan Esra ve Bülent Karali çiftinin 8 aylık dünyaya gelen bebekleri Öykü Naz, Sağlık Bakanlığınca gönderilen hava ambulansıyla İstanbul'a götürüldü.

Sürmene ilçesinde yaşayan Esra Karaali, 17 Mart'ta Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılarak, erken doğumla kızı Öykü Naz'ı dünyaya getirdi. Öykü Naz akciğer enfeksiyonu, kalp yetmezliği ve kalbinde 2 delik tespit edilmesi üzerine hastanede tedavi altına alındı.

Yaklaşık bir aylık tedavinin ardından Karali ailesinin talebi üzerine Sağlık Bakanlığınca gönderilen hava ambulansıyla, 19 Nisan'da Öykü Naz, İstanbul Özel Acıbadem Bakırköy Hastanesine kaldırıldı. Buradaki tedavisi sonrası 20 Mayıs'ta yaklaşık 4 saat süren başarılı bir kalp ameliyatı geçiren Öykü Naz, sağlığına kavuşmasının ardından Sürmene'deki evine getirildi.

Esra ve Bülent Karali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava ambulansı sayesinde çocuklarının hayata tutunduğunu belirterek, ''Bebeğimizde erken doğum nedeniyle çok ciddi hastalıklar belirdi. İstanbul'a sevk edilmesi gerekliydi ama bize bu tip ciddi hastaların karayolu ile taşınmasının riskli olduğu bildirildi. Hava ambulansı bu tip hastalar için bulunmaz bir nimet'' dediler.

Tam teşekküllü bir hastane gibi olan hava ambulansı sayesinde kızlarını Trabzon'dan İstanbul'a getirerek tedavi ettirdiklerini dile getiren Karali çifti, ''Çok şükür ki hava ambulansı ve İstanbul'daki tedavinin ardından minik kızımız sağlığına kavuştu. Demek ki kızımızın yaşayacak günü varmış. Sağlık Bakanlığımızın acil hastalara vermiş olduğu hava ambulans hizmeti sayesinde kızımımız bugün yaşama tutunmuş vaziyette. Çok mutluyuz'' diye konuştular.

-SAĞLIK MÜDÜRÜ SÜLEYMAN-

Trabzon Sağlık Müdürü Uzman Dr. Kemal Süleyman, ambulans uçak ya da helikopterlerin kullanımında hasta ya da hasta yakınından hiçbir ücret talep edilmediğini belirterek, şunları söyledi:

''Hasta ya da bir yakını, bulunduğu ildeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ni arayarak durumu bildiriyor. Yapılan değerlendirme neticesinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı ekiplerce alınan hasta ilgili hekime götürülüyor. Hekim, muayene sonucunda hastanın sevkine karar verirse bunun için hazırlayacağı form, 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin Ankara'daki komuta merkezi ile irtibata geçilerek buraya fakslanıyor. Merkezin de kararıyla hasta, sevk edileceği ildeki sağlık merkezi ile de irtibata geçilerek hiçbir ücret talep edilmeden ambulans uçak ya da helikopterle bu ile gönderiliyor'' dedi.

Süleyman, uygulamanın hizmete girdiği günden bu yana bölgeden çok sayıda hastanın ambulans uçak ve helikopterle sevkinin gerçekleştirildiğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam