Trabzon'da askerliğini yaptı

7 Ocak Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi 144 numaralı evde ikamet eden 79 yaşındaki Ahmet Erat'a, askere çağrı belgesi gönderildi. Askerliğini 1951 yılında önce Trabzon'da, daha sonra dağıtım olduğu Sivas Askeri Mühimmat Deposu'nda onbaşı rütbesiyle

Trabzon'da askerliğini yaptı

7 Ocak Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi 144 numaralı evde ikamet eden 79 yaşındaki Ahmet Erat'a, askere çağrı belgesi gönderildi. Askerliğini 1951 yılında önce Trabzon'da, daha sonra dağıtım olduğu Sivas Askeri Mühimmat Deposu'nda onbaşı rütbesiyle yapan 79 yaşındaki Erat, "3 gün önce mahalle muhtarımız Hüseyin Polat eve gelerek, askerliğimi yapmadığım gerekçesiyle şubeden çağrı kağıdı geldiğini söyledi. Muhtarın söyledikleri karşısında şok oldum. Ben askerliğimi 1951-1953 yılları arasında Trabzon'da ve daha sonra Sivas'ta yaptım. Hatta 2 yıllık askerlik süresi sonunda 1 ay erken terhis oldum. Askerlik yaptığım dönemdeki komutanlarımın, asker arkadaşlarımın isimlerini daha dün gibi hatırlıyorum. Kağıtta bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Ben vatani görevimi 55 yıl önce tamamladım, gerekirse yine yaparım" dedi.

5 çocuk ve 9 torun sahibi olan işçi emeklisi Ahmet Erat, "Bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünerek hemen Osmaniye Askerlik Şubesi'ne gittim. Oradaki yetkililer bana, 'Sen askerliğini yapmamışsın, kayıtlarda öyle görünüyor. Bize 15 tane fotoğrafını getir. Seni askeri hastaneye sevk edeceğiz' dediler. Ben de, 'Madem askerliğimi yapmamışım, beni askeri hastaneye değil, birliğime gönderin. Askerlik yapmam gerekiyorsa yapayım' diye konuştum. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Askerliğimi yaptığımı gösterir
elimdeki tek belge, vatani görevimi yaptığım sırada çektirdiğim askerlik fotoğraflarım. Hafta içi tekrar askerlik şubesine gideceğim. Bu fotoğrafları görünce belki inanırlar. Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Yanlışlığın muhtemelen soy isim değişikliğinden kaynaklanmış olabileceğini ifade eden Erat, "Soy ismimiz daha önce 'Arat' idi. Daha sonra 21 Nisan 1980 tarihinde Osmaniye Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı ile 'Erat' olarak değişti. Evrak hatasının bundan kaynaklandığını düşünerek askerlik şubesine soy isim değişikliği mahkeme karar tutanağını da götürdüm. Ama bir sonuç alamadım" diye konuştu.

Kendisini askere gidecek kadar dinç hissettiğini de belirten Ahmet Erat, askere gitmeye hazır olduğunu, askerlik antrenmanlarına başladığını söyledi.
Ahmet Erat'ın kardeşleri Ökkeş Remzi Erat (74) ve Emine Erat (76) ise, bu duruma bir anlam veremediklerini, ağabeylerinin askerliğini yaptığını söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam