Trabzon'da 60 yıldır külek yapıyor

Özellikle siparişle külek yaptığını belirten Mehmet Naci Bir, ”Çocukluk yaşlarımdan buyana külek yapıyorum. Babamda iyi bir külek ustasıydı. Bir süre babamla bu işi yaptım. Sonrada kendi yerimi açarak külek yapımına devam ediyorum. Yapyığım işten memnunum

Trabzon'da 60 yıldır külek yapıyor

Özellikle siparişle külek yaptığını belirten Mehmet Naci Bir, ”Çocukluk yaşlarımdan buyana külek yapıyorum. Babamda iyi bir külek ustasıydı. Bir süre babamla bu işi yaptım. Sonrada kendi yerimi açarak külek yapımına devam ediyorum. Yapyığım işten memnunum. Ailece köyde de fındık yetiştiriciliği yapıyoruz Ancak gelirimizin büyük bir kısmını külek yapımından kazandım. Buradan kazandığım para iki oğlumun okul giderlerini karşılıyorum. Bir oğlum makine mühendisi oldu, diğeri ise tıp fakültesinde okuyor” dedi.

Tereyağı için en sağlıklı yağ kapların ahşap kaplar olduğunu da belirten 75 yaşındaki Bir, ”Bunu iyi bilen fabrikalar sipariş vererek külek yaptırıyorlar. Tanesini 10 liradan yaptığımız külekten günde ortalama olarak 5 tane yapabiliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler