Trabzona Radar kurulacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hava Kalitesi Ölçüm Ağını Genişleteceklerini, Hava Kirliliğiyle Mücadele İçin 8 Temiz Hava Merkezi Kurulacağını Söyledi. 

Trabzona Radar kurulacak

 Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hava kalitesi ölçüm ağını genişleteceklerini, hava kirliliğiyle mücadele için 8 temiz hava merkezi kurulacağını söyledi.

81 ile hava kalitesi ölçüm istasyonu kurulduğunu, illere ait ölçümlerin 24 saat süreyle internet üzerinden izlendiğine işarete eden Eroğlu, ''Hava kalitesi ölçüm ağını genişletiyoruz. Hava kirliliğiyle mücadele için 8 temiz hava merkezi kurulacaktır'' diye konuştu.

Eroğlu, çevre denetimlerinin arttırıldığını, bu yıl içinde yapılan toplam 8 bin 189 denetimde 14 milyon 543 bin 225 lira idari para cezası kesildiğini belirtti.

Türkiye'de mavi bayraklı plaj sayısının arttığını, 2003 yılında 139 olan mavi bayraklı plajın bu yıl 286'ya çıktığını belirten Eroğlu, AB ile uyumlu bir çevresel gürültü yönetmeliği çıkarıldığını, 2009-2020 yıllarını kapsayan ''çevresel gürültü eylem planı'' hazırlandığını, ayrıca 11'i büyükşehir olmak üzere 67 belediyeye yetki devrinin gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

-''İSABET ORANI YÜZDE 90...-''

Bakan Eroğlu, çevre düzeni planlarının hazırlanmasına hız verildiğini, 2011 yılında Türkiye'nin yüzde 77'sinin üst ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın tamamlanmış olacağına işaret etti. Eroğlu, 2010 yılında 14 özel çevre koruma bölgesinde 287 proje ve faaliyet gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğünün ülke genelinde 450'ye yakın noktada yaptığı yer ve atmosfer gözlemleriyle yüzde 90'lara varan isabet oranının yakalandığına dikkati çeken Eroğlu, kısa süreli hava tahminleri ve erken uyarı için Ankara, İstanbul, Zonguldak ve Balıkesir'de kurulu bulunan 4 meteoroloji radarına ilave olarak Antalya, İzmir, Muğla, Adana, Trabzon ve Samsun'da olmak üzere 6 radar daha kurulacağını söyledi.

Günde 2 milyon insanın web sitesinden hava tahminlerini izlediğini belirten Eroğlu, ''Ülke genelinde ölçümlerimizi yaygınlaştırmak için 200 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler