Trabzon Van'da 2 kişiyi kurtardı!

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonluları yardım kampanyasına davet etti.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Van’da meydana gelen deprem sonrası Belediye eski binasında oluşturulan depremzedelere yardım merkezini ziyaret ederek çalışmaları yeri

Trabzon Van'da 2 kişiyi kurtardı!

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonluları yardım kampanyasına davet etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Van’da meydana gelen deprem sonrası Belediye eski binasında oluşturulan depremzedelere yardım merkezini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Van’da 23 Ekim Pazar günü öğlen saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle üzüntülü olduklarını belirterek, başlattıkları yardım kampanyasıyla Trabzon ve Van arasında bir yardım köprüsü oluşturmayı hedeflediklerini,  Trabzonlu vatandaşların da bu kampanyaya gereken ilgiyi göstereceklerine inandığını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu Van’da dün meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Belediye olarak, Akut yardım ekibi ile birlikte aynı gün  2 adet kırıcı, 1 adet delici makine ile büyük bir jeneratörü bölgeye gönderdiklerini ve ekiplerin bölgeye ulaşarak çalışmalara başladıklarını belirterek, “ Trabzon’dan giden ekiplerimiz şu an itibariyle iki vatandaşımızı göçük altından kurtardı.Ekiplerimiz deprem bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Gümrükçüoğlu Van’daki vatandaşlara yardımda bulunmak için belediye olarak acil bir yardım kampanyası da düzenlediklerini belirterek, “  Bu sabahtan itibaren başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlarımızın katılımlarını sağlamak için belediye hoparlörlerinden sürekli duyurularda bulunuyoruz. Ayrıca cep telefonlarına mesaj gönderdik. Van ve çevresindeki depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için öncelikle kuru gıda, battaniye, giyecek, çocuk maması, çocuk bezi ve benzeri yardım malzemelerinin karşılanması için vatandaşlarımızın bu kampanyaya katılmalarını istiyorum. Depremzedelere yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar Atatürk Alanı’nda bulunan belediye eski binasında hizmet veren Bordo Mavi masaya başvurabilirler. Trabzonlu hemşerilerimin soğukta ve zor iklim şartlarında hayata tutunma mücadelesi veren depremzedelere yardım elini uzatacağını biliyorum. Trabzon ile Van arasında kuracağımız yardım köprüsü ile 74 milyon insanımızın bir ve beraber, omuz omuza olduğunu bir kez daha bütün dünyaya göstermiş olacağız. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Gümrükçüoğlu önümüzdeki günlerde Van’a giderek  deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam