Trabzon Müftüsünden aile uyarısı

Çakı, müftülük binasındaki Niyazi Şahinbaşoğlu Salonu'nda ''Bizim Ailemiz'' konulu konferans verdi.İnsan hayatında üç önemli dönemin bulunduğunu belirten Çakı, ''Bunlar insanın doğması, evlenmesi ve ölmesidir. Kişi evlenmeden önce eş adayını iyi seçmeli.

Trabzon Müftüsünden aile uyarısı

Çakı, müftülük binasındaki Niyazi Şahinbaşoğlu Salonu'nda ''Bizim Ailemiz'' konulu konferans verdi.

İnsan hayatında üç önemli dönemin bulunduğunu belirten Çakı, ''Bunlar insanın doğması, evlenmesi ve ölmesidir. Kişi evlenmeden önce eş adayını iyi seçmeli. Peygamber Efendimiz bu konuda (Evlenecek adayda güzellik, zenginlik, soy ve dindarlık aranmalı, sen dindar olanı seç bereket görürsün. Ondan sonra diğer özellikler olursa iyi olur) tavsiyesinde bulunmuştur'' dedi.

Ailenin mutlu olabilmesi için ona zarar veren etkenlerden korunması gerektiğine dikkati çeken Çakı, ''Bu bağlamda medya, arkadaş çevresi, yetiştiği çevre çok önemli. Kuran-ı Kerim'de aile ile ilgili 100'e yakın ayet var. Hadis kitaplarında özel aile bölümleri yazılmıştır. Aile sağlam ve mutlu olursa toplum da sağlam ve mutlu olur'' diye konuştu.

İslam'ın aile işi şiddetten kaçınmayı emrettiğini vurgulayan Çakı, evin reisinin eşi ve çocuklarıyla arkadaş gibi ilgilenmesi ve onlara zaman ayırması gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam