Trabzon dostu Macar vefat etti

Macar Türk Dostluk Derneği kurucu üyesi ve ilk genel sekreteri İstanbul ve Türkiye aşığı Macar Gál Timea yakalandığı amansız bir hastalık sonucu vefat etti. Macaristan-Türkiye ilişkilerinde etkin rol oynayan kişilerden biri olarak bilinen Gál Timea'nın ce

Trabzon dostu Macar vefat etti

Macar Türk Dostluk Derneği kurucu üyesi ve ilk genel sekreteri İstanbul ve Türkiye aşığı Macar Gál Timea yakalandığı amansız bir hastalık sonucu vefat etti. Macaristan-Türkiye ilişkilerinde etkin rol oynayan kişilerden biri olarak bilinen Gál Timea'nın cenaze törenine TC. Budapeşte Büyükelçisi Hasan Kemal Gür ve eşi, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEIK -DTIK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Dumlupınar Üniversitesi öğretim görevlisi Halim Demirkan, Smirna Kft.'den Emin Altac, Radyolog Dr. Kamil Nas, Avrupa'dan ve Türkiye'den işadamları ve akademisyenlerle birlikte Macaristan'daki çok sayıda Türk işadamı katıldı. Cenaze törenine Türkiye'deki birçok belediye başkanı, bürokrat ve teknokrat da başsağlığı telefonu ve mesajı yollandı.

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Timea'nın değerli dostlarının cenazesinde onu yalnız bırakmayarak uzaktan, yakından gelerek göstermiş oldukları hamiyetperverliği, samimi dostluğu ve fedakarlığı takdirle karşıladığını söyledi. Şahbaz, "Bu da gösteriyor ki, Timea vefatına kadar dostluklarını hep canlı ve güçlü tutmuş." dedi.

Pécs -Kütahya ve Szigervár -Trabzon şehirlerinin kardeş kent olmasında verdiği uğraşlarla da hatırlanan Timea, Türkiye'yi ve Türk kültürünü yakından tanıyordu. Macarca ve Türkçe tercümanlığı da yapan Gál Timea'nın son arzusunun bir daha Türkiye'ye gidip deniz kenarında bulunmak olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam