Trabzon'da Koca fabrika 15 dakikada kül oldu

Trabzon'un Arsin İlçesinde bulunan Organiza Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çıkan yangın bazı soruları akıllara getirdi.

Trabzon'da Koca fabrika 15 dakikada kül oldu

Haber61/Haber Servisi - Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde dün yaşanan yangında bazı sorular merak ediliyordu.

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş’ın olduğu öğrenilen fabrikada 50 civarında işçi çalışıyordu. İşçileri yangından son anda kurtulduğu öğrenilirken bir değer merak edilen husus fabrikanın verdiği zarar.. Alper Bekraş’a göre zarar 7,5 milyon lirayı buldu. Fabrikanın sigortası olduğunu da belirten Bektaş, “Fabrikamızı son 2 yılda yüzde 70 kapasiteye kadar çıkarmıştık. Yangının metal bölümünde çıktı. Havayla çalışan makinelerin hava hortumlarının patlaması sonucu alevler daha da yükseldi ve tamamen fabrikayı kapladığını gördük” dedi.

Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin itfaiye ekibinin olmadığını bu bölgeye yakın itfaiye birimi kurulması gerektiğini ifade eden Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan, “Buraya itfaiye Trabzon’dan geliyor. Bu civarda bir itfaiye birimi oluşturulması gerekiyor. Maalesef bunun şart olduğunu acı tecrübeyle gördük” dedi.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, o bölgeye itfaiye ekibi oluşturacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam