Trabzon'da kadınlar 8 Mart için yürüdü

Trabzon'da 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Trabzon'da kadınlar 8 Mart için yürüdü












Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'da Dünya 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Demokratik Kadın Platformu öncülüğünde kadınlar yürüyüş düzenlendi.


Akşam saatlerinde Ortahisar ilçesi Uzunsokak girişinde toplanan kadınlar "Tacize, Tecavüze, Şiddete, kadın düşmanlığına hayır", "Özgürlüğümüz için hayır",  Tacizin Tecavüzün iyi hali olamaz", Tacize Dur de" yazılı pankartlarla Yaşasın 8 Mart sloganları eşliğinde yürüdüler. Yürüyüşün ardından kadınlar Atatürk Alanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Gencinden yaşlısına çok sayıda kadının katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Demokratik Kadın Platformu üyeleri tarafından yapılan açıklamada, 8 Mart etkinlikleri için Ankara'ya giderken dün yaşanan kazada hayatını kaybeden Metal-İş sendikasına bağlı 7 kadın işçi de unutulmadı. "Yasta değil isyandayız" sloganları atılan açıklamada, kadınların erkek egemen sisteme karşı mücadelesinin süreceği ifade edilirken Türkiye'de sıkça yaşanan kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çekildi.

Demokratik Kadın Platformu üyeleri ayrıca, hükümetin kadınlara yönelik politikalarının cinsiyetçi olduğunu ve yıllardır buna maruz kaldıklarını söyleyerek, başkanlık sisteminin kadınların sorunlarını çözmeyeceğini ve bu nedenle referandumda 'Hayır' diyeceklerini belirtti. 


Trabzon'da kadınlar yürüdü

Trabzon'da kadınlar yürüdü

Trabzon'da kadınlar yürüdü

Trabzon'da kadınlar yürüdü

Trabzon'da kadınlar yürüdü

Trabzon'da kadınlar yürüdü



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam