Trabzon'da anlamlı buluşma

Yabancı uyruklu çocuklar ile Huzur Evi sakinleri bir araya geldi.

Trabzon'da anlamlı buluşma

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizasyonu ile Trabzon’da yaşayan yabancı uyruklu çocuklar, Çocuk hakları komitesi ve yaşlılar Köşk Huzur Evinde bir araya geldi.

Buluşmada yaşlıların hayata ilişkin tecrübe ve önerilerini ilgiyle dinleyen çocuklarla programın devamında ‘’Çocuk Hakları Çalışması’’ konulu eğitim düzenlenmiştir. Eğitimde Çocuklara Yönelik Haklar, Çocuk İşçiliği ile Mücadele, Erken Yaşta Evlilik, Şiddetin Önlenmesi, Ayrımcılık üzerinde durulup grup çalışmalarıyla, drama oyunlarıyla çocukların eğlenerek öğrenmeleri sağlandı.

 İl Müdürü Ahmet Kurt yaptığı açıklamada, “Eldeki nasırdan göz kenarlarındaki çizgilere uzanan yol tecrübelerinden bugün hep birlikte faydalanalım ve bu fayda ülke sınırlarımızı aşsın istedik.  Bugün huzurda bir olalım istedik. Bugün keşkeleri azaltıp, umutları çoğaltalım istedik. Öyle görüyorum ki isteklerimiz vuku buldu. Bir Çocuğun başına gelebilecek en güzel şey “çocukluk” tur. Biz çocuklarımızın çocuklukla örtüşmeyen her şeyi çocuklarımızdan uzak kılmak ile mükellefiz. Bu mükellefiyet bilinci ile planlı çalışmalarımıza destek veren tüm personel ve gönül elçisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam