Trabzon Antalya gibi olacak

İklim değişikliği nedeniyle çok yakında tatil tercihleri de değişecek. Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Trabzon Antalya gibi, Antalya Kahire gibi olacak" diyor ve tatil takvimlerinin de ilkbahar ve sonbahara kayacağına işaret ediyor.Özellikle Marmara ve Karaden

Trabzon  Antalya  gibi olacak

İklim değişikliği nedeniyle çok yakında tatil tercihleri de değişecek. Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Trabzon Antalya gibi, Antalya Kahire gibi olacak" diyor ve tatil takvimlerinin de ilkbahar ve sonbahara kayacağına işaret ediyor.

Özellikle Marmara ve Karadeniz’de yüksek sıcaklık derecesi ve güneşli seyreden hava durumuyla ilgili İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, önemli uyarılarda bulundu.
 
Hava sıcaklığının yurt genelinde arttığına dikkat çeken Kadıoğlu, “Türkiye’nin her tarafında yağış azalırken kışta Karadeniz’de artacak. Gelecek yıllarda Trabzon’un iklimi Antalya gibi, Antalya’nın ise Kahire gibi olacak. Tropikal iklime doğru gidiyoruz” diye konuştu. Antalya’da tatil sezonunun ilkbahar ve sonbahar aylarına kayacağına dikkat çeken Kadıoğlu, şu açıklamaları yaptı:
 
"Antalya’da sıcaklık o kadar artacak ki yazın ortasında kimse o bölgeye gidemeyecek. Dubai gibi olacak. Yazın ortasında ise insanlar tatil olarak Karadeniz’e gidecek. Bu dönemdeki yağış azlığı geleceğe kuraklık olarak yansıyacak.
 
Bu da en çok Akdeniz Bölgesi’ni etkileyecek. Dünyadaki herkes karbondioksit alımını kesse bile 200 yıl daha havada kalıyor. Bunu durdurmak şu anda mümkün değil. Devam ederse daha yıkıcı olur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam