Trabzon 81 ilden 77. sırada

Hayat Boyu Gelişim Derneği Genel Başkanı Adem Solak bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı konuşmasında çocuk suç oranlarından ve illere göre çocukların suç oranlarından bahsetti.TRABZON 81 İLDE 77. SIRADASolak’’Derneğimizin merkezi olan Trabzon’da

Trabzon 81 ilden 77. sırada

Hayat Boyu Gelişim Derneği Genel Başkanı Adem Solak bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı konuşmasında çocuk suç oranlarından ve illere göre çocukların suç oranlarından bahsetti.

TRABZON 81 İLDE 77. SIRADA

Solak’’Derneğimizin merkezi olan Trabzon’da çocuk suçluluğu yönünden ve illerimizin ne durumda olduğunu 10 bilim adamıyla bir araya gelerek bilgiler aldık. Son yıllarda 1 milyon 124 bine yakın çocuğumuzu kollayamadık, onlara sahip çıkamadık.81 ili tek tek analiz ederek sıraladık. Trabzon 81 il içersinde 77. sırada yani çocuk suçu diğer illere göre daha az işlenen illerden biri, yetişkin suç oranı ise 81. Sırada.2006,2007’de Trabzon bir suç şehri ilan edilmişti.Bizim esas maksadımız  81 ilde suç oranlarını ortaya koymak.Bundan sonra hangi ilde sıra dışı bir olay olursa olsun her ilin bir suç haritası   olacaktır,bu haritada bir çok bilgi yer alacaktır.

YETERLİ ÇALIŞMA YOK

Milli Eğitim bakanlığının çocuk koruma kanunuyla ilgili Rehberlik Genel Müdürlüğü üstüne düşeni hala yapmamaktadır. Biz bu konuda Rehberlik Genel Müdürlüğü dava açacağız, gerekli çalışmalarımızda tamamladık. Küçük yaşlarda suç işleyen bu çocuklarımızı, kazanma, iyileştirme yönünde Adalet Bakanlığının yeterli bir çalışması yok.

PC’LER SUÇA SEVK EDİYOR

İntiharlarla ilgili %850’ye ulaşan illerimiz var,%200’den aşağıya ilimiz yok.25 milyonluk çocuk nüfusu olan ülkemizde bir çocuk bakanlığının olması gerekir. Çocukların zihni bilgisayar oyunlarıyla suça eğimlendiriliyor, sabahtan akşama kadar bilgisayar başında en çok puanı almak için adam vuran çocuklarımızın psikolojik yapıları değişiyor, suça meyilli hale geliyorlar.’’diyerek açıklaması bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam