Tonya Festivale Doyacak

Trabzon'un Tonya ilçesinde bu yıl yedinci kez, ''Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'' düzenlenecek.Festival hazırlıklarıyla ilgili olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, festival komitesi adına ilç

Tonya Festivale Doyacak

Trabzon'un Tonya ilçesinde bu yıl yedinci kez, ''Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'' düzenlenecek.

Festival hazırlıklarıyla ilgili olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, festival komitesi adına ilçe Kaymakamı Muharrem Eligül, İskenderli Belediye Başkanı Faruk Aydın, Milli Eğitim İlçe Müdürü Cemal Kalyoncu ve Tonya Süt Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Bekir Uzunoğlu katıldı.

Başkan Kurt, burada yaptığı açıklamada, Tonya tereyağının ilçeleri için önemli bir ekonomik simge olduğunu belirterek, ''Tereyağını tanıtırsak ilçede hayvancılık yapan insanlar, devletin de desteğiyle ekonomik gelişim sağlayacaklar. Bu nedenle, ekonomik bir ürün olan tereyağımızın tanıtımı için 2000 yılından bu yana festival düzenliyoruz'' dedi.

Kurt, şehir dışındaki hemşehrilerinin ilçelerinde olduğu dönemde düzenleyecekleri festivalde, tereyağını tanıtmanın yanı sıra vatandaşları eğlendirmeyi amaçladıklarını da ifade etti.

İlçenin İskenderiye beldesinde 24 Ağustos'ta başlayacak festival, üç gün sürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam