Tiryakilerin Sayısı Azalıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sigara ile mücadeledeki başarısını bu sözlerle açıkladı. Son 3 buçuk yılda sigara içme oranında yüzde 14'lere varan azalma yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesine üye 53 ülke temsilcileri, "Tütün Kontrolü Ulusa

Tiryakilerin Sayısı Azalıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sigara ile mücadeledeki başarısını bu sözlerle açıkladı.

 
Son 3 buçuk yılda sigara içme oranında yüzde 14'lere varan azalma yaşandı.
 
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesine üye 53 ülke temsilcileri, "Tütün Kontrolü Ulusal Odak Noktaları Avrupa Bölge Toplantısı"nda biraraya geldi.
 
Türkiye'nin sigarayla mücadeledeki başarısını Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıkladı.
 
Recep Akdağ, "Sigara içme oranının yüzde 31,3'lerden yüzde 27lere düştüğünü gösteriyor. Yani üç buçuk yıllık bir süreçte yüzde 13 buçukluk bir azalma meydana geldi" dedi.
 
Araştırmalar, kapalı mekanlarda sigaranın yasaklanmasının, maddi kaygıları da azalttığını gösteriyor.
 
Recep Akdağ, "Tertemiz kapalı mekanlarda bu sektörün müşterisi de arttı. İnsanlar çocukları ile beraber daha rahat oturur oldu. İş merkezlerinde aileleri ile birlikte daha fazla oturur , daha fazla para harcar oldular. Bu mekanlarda elde edilen vergiler en kolay izleme yolu buydu bu süre içinde arttı" dedi.
 
Öte yandan Türkiye , sigaranın sadece siyah paketlerde satılmaya başlandığı Avustralya'daki uygulamayı incelemeye aldı.
 
Recep Akdağ, "Avustralya, çok önemli bir adım attı Tebrik ediyorum, alkışlıyorum Düz paket uygulamasına geçilmiş olması sigara mücüdelisnde yepyeni bir dönemeçtir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler