THY memur alacak ama...

Türk Hava Yolları (THY) 1989 yılından bu yana uçuş gerçekleştirdiği Japonya hattında seyahat eden yolcuların büyük çoğunluğunu Japon yolcuların oluşturması nedeniyle, uçakta Japonca bilen kabin memuru istihdam etmeye hazırlanıyor. THY'den konuyla ilgili y

THY memur alacak ama...

Türk Hava Yolları (THY) 1989 yılından bu yana uçuş gerçekleştirdiği Japonya hattında seyahat eden yolcuların büyük çoğunluğunu Japon yolcuların oluşturması nedeniyle, uçakta Japonca bilen kabin memuru istihdam etmeye hazırlanıyor.

THY'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "1991 yılından itibaren hizmet alımı yöntemiyle anlaşma sağlanan şirket aracılığıyla Japonca bilen görevli temin edilmiş ve uçuşlarda görev yapmaya başlamışlardı. Bu görevliler kabin memuru olarak değil, görevli kabin memurlarının dışında sadece uluslararası otoriteler tarafından da öngörüldüğü üzere iletişim amacıyla uçakta bulunuyorlardı. Türk Hava Yolları 2008 yılında aldığı bir kararla Japonca bilen kabin personelinin istihdam edilmesini kararlaştırmış ve
ilk grup aday eğitimlerine başlamıştır. Şubat ayı içerisinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar Japonya hattımızda uçmaya başlayacaklardır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam