THK vatandaşları uçuracak!

Türk Hava Kurumu (THK), halkın kurumu daha iyi tanıması için ülke genelinde 2010 yılına kadar sürecek tanıtım uçuşları yapıyor. Vatandaşlara da uçma fırsatı tanınan bu etkinliklerin yanı sıra, verilen çeşitli eğitimlerle, THK'nın ''deri ve fitre toplayan

THK vatandaşları uçuracak!
Türk Hava Kurumu (THK), halkın kurumu daha iyi tanıması için ülke genelinde 2010 yılına kadar sürecek tanıtım uçuşları yapıyor. Vatandaşlara da uçma fırsatı tanınan bu etkinliklerin yanı sıra, verilen çeşitli eğitimlerle, THK'nın ''deri ve fitre toplayan kurum'' imajından kurtarılması hedefleniyor.
Trabzon'da da çeşitlik etkinliklerin yanı sıra, kent üzerinde AA muhabirinin de katıldığı bir uçuş gerçekleştiren THK ekibi uçuş şefi ve paraşüt öğretmeni Halil Öztürk, yaptığı açıklamada, 16 Şubat 1925 yılında Ulu Önder Atatürk'ün direktifleriyle kurulan THK'nın, hayal gibi görünen havacılığı ülke geneline yaydığını söyledi.
Gerçekleştirdikleri eğitimlerle, 2008 yılında 14'ü THY için olmak üzere toplam 79 pilot adayına uçuş eğitimi verdiklerini, bunun yanı sıra, planör, paraşüt, yamaç paraşütü, yelkenkanat ve model uçak kursları düzenlendiğini ifade eden, şunları söyledi:
''Tüm bunları sadece halkımızdan aldığımız destekle gerçekleştirdik. Ama tanıtım noktasında bazı sorunlar yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın büyük bölümü, bizi ya Türk Hava Yolları (THY) ile karıştırıyor ya da deri, fitre ile zekat toplayan bir kurum olarak biliyorlar. Bunu aşmak için ülke genelinde uçuş programları gerçekleştiriyoruz.''
Türkiye genelinde yürüttükleri programın nisan ayında başladığını hatırlatan Öztürk, ''Bugüne kadar 4 bölgede onlarca ilde program gerçekleştirdik. Halkın bu uçuşlardan sonra bize dönüşü çok olumlu oluyor. Her gittiğimiz ilde yaklaşık 3 gün kalıyoruz ve kurumla ilgili bilgileri vatandaşlara anlatıyoruz'' diye konuştu.

-HASTA, YARALI, ORGAN NAKLİ VE ORMAN YANGINLARINDA GÖREV YAPIYORLAR--

THK'nın her yıl binlerce gence, havacılığın değişik dallarında eğitim verdiğini kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:
''THK, Türkiye genelindeki 356 halk eğitimi merkezinde düzenlediği model uçak kursları ile binlerce gence havacılık eğitimi veriyor. Havacılıkla ilgili her branşta binlerce öğrenci yetiştiriyoruz. 2007 yılında 11 bin, 2008 yılında 23 bin genci havacılıkla tanıştıran THK, 5 yılda ulaşmayı hedeflediği rakamlara 2 yılda ulaştı. 2009 yılı için hedefi ise 43 bin gence havacılık eğitimi vermek. İl ve ilçelerde, özel günlerde havacılık gösterileri yapıyoruz. Bunun yanı sıra, hava taksi uçaklarıyla, hasta, yaralı ve organ nakli görevlerini gerçekleştiriyoruz. Orman yangınlarında önemli görevler üstleniyoruz.''
Gençlere havacılığı sevdirmek, halkı gökyüzü ile buluşturmak için gittikleri yerlerde vatandaşlar için ücretsiz uçuşlar gerçekleştirdiklerini de ifade eden Öztürk, ''Her gittiğimiz ilde yaklaşık 100 vatandaşımızı gökyüzüyle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu uçuşlarımız devam edecek. THK'nın bu tanıtım programı, diğer bölgelerimizde de sürüdürülerek, 2010 yılında tamamlanacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam