Teröristi öldürürken şehit oldu

Hakkâri'de Er Rıdvan Adam, termal kameradan terörist sızması görüntüleri gelince o bölgeye el bombası atmak istedi. Hakkâri'nin Çukurca ilçesinden bir şehit haberi geldi önceki gece... Irak sınırındaki Çığlı Köyü Serbestan Karakolu'nda görevli Jandarma Er

Teröristi öldürürken şehit oldu

Hakkâri'de Er Rıdvan Adam, termal kameradan terörist sızması görüntüleri gelince o bölgeye el bombası atmak istedi.

 

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinden bir şehit haberi geldi önceki gece... Irak sınırındaki Çığlı Köyü Serbestan Karakolu'nda görevli Jandarma Er Rıdvan Adam, nöbet kulubesindeyken, termal kameradan terörist sızması olabilecek görüntü alınması üzerine yanındaki el bombasını o yöne doğru atmak istedi.

 

Ancak el bombasının elinde patlaması sonucu Adam ağır yaralandı. Helikopterle Hakkâri'ye, ardından da Van Askeri Hastanesi'ne sevk edilen Jandarma Er Rıdvan Adam, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

'KARDEŞÇE YAŞAMAK VARKEN...'

Acı haber Rıdvan Adam'ın memleketi Konya'ya çabuk ulaştı. Şehit erin Selçukli ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'ndeki babaevi hemen Türk bayraklarıyla donatıldı. Annesi Zeynep Aktaş sinir krizleri geçirirken babaannesi Cennet Adam, Türk bayraklarının asılı olduğu balkonda Kürtçe ağıtlar yaktı.

 

Nakliye işiyle uğraşan baba Nofel Adam şehir dışında olduğu için taziyeyi amcası Mehmet Adam kabul etti. Amca Mehmet Adam, "Vatan sağ olsun. Yeğenimiz şehit olduğu için onurlu ve gururluyuz. Kardeşçe yaşamak varken bunlar neden?" diye konuştu.

 

Rıdvan Adam'ın annesi Zeynep Aktaş ile babası Nofel Adam'ın resmi nikâhı olmadığı, daha önce annesinin nüfusuna kayıtlı olan Adam'ın 2 ay önce askerden izne geldiğinde babasının nüfusuna kaydını yaptırdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler