Teröre karşı pedal çeviriyor

Ağustos ayında bisikletiyle İstanbul'dan yola çıkan Niyazi Kıyak, "Terör ve şiddet Allah'a hakarettir" sloganıyla Türkiye turu yapıyor. Bisikleti üzerinde 20 bin kilometre yol kat etmeyi hedefleyen Kıyak, 72'inci durağı olan Muğla'ya ulaştı. Kıyak, 4 aylı

Teröre karşı pedal çeviriyor

Ağustos ayında bisikletiyle İstanbul'dan yola çıkan Niyazi Kıyak, "Terör ve şiddet Allah'a hakarettir" sloganıyla Türkiye turu yapıyor. Bisikleti üzerinde 20 bin kilometre yol kat etmeyi hedefleyen Kıyak, 72'inci durağı olan Muğla'ya ulaştı. Kıyak, 4 aylık yolculuğu 8 il daha giderek yine İstanbul'da sona erdirecek.

İstanbul'da yaşayan Niyazi Kıyak, Türkiye'nin son dönemde yaşadığı terör olaylarını protesto etmek için ilginç bir yola başvurdu. Bisikletiyle Türkiye'nin bütün illerini dolaşmak için yola çıkan Kıyak, ülkedeki 81 ile gidip insanlarla terör konusunda bildiklerini anlatıyor.

72'inci durak olarak Muğla'ya gelen Kıyak, özellikle Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerini adım adım gezdiğini belirterek, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan vatandaşlarımız genelde terör ve şiddeti istemiyor. Oluşan umutsuzluğun ortadan kaldırılması için olmazsa olmaz olan İslam'a, Atatürk ilke ve inkılaplarına, bayrağa ve vatana sarılmak gerekiyor. Ben diyorum ki terörle şiddet Allah'a yapılacak en büyük hakarettir. Onun için böyle bir gezi yaptım. Gezide şunu gördüm. Doğu ve güneydoğuda gayet iyi gelişmeler var. Devlet hizmet götürmüş. Sadece işsizlik var. O da yurt genelindeki bir sorun. Zamanla aşılacak" şeklinde konuştu.

Demokrasi ile her sorunun üstesinden gelinebileceğinin altını çizen Kıyak, "Ama çok üzülerek söylüyorum ki demokrasiden en çok yararlananlar teröristler ve bölücüler. Bu kişiler ve onları destekleyen siyasiler yanlış iş yapıyorlar. Artık halk onları istemiyor. Ben ne kadar İstanbulluysam, o kadar Diyarbakırlıyım. Diyarbakırlı ne kadar Diyarbakırlıysa o kadar da Edirneli" dedi.

Başlattığı protesto için şu ana kadar 10 bin kilometre yol yaptığını açıklayan Kıyak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buradan Aydın yolunu takip ederek 8 ili daha ziyaret edip İstanbul'a döneceği. Gördüğüm şudur ki terör bu ülkede kaybetmiş durumdadır. Sadece izleri kalmıştır. Son çırpınışlarını yapıyor”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler