Terör saldırısında bulunacak PKK'ya darbe.24 Nisan 2012

Güvenlik güçlerinin art arda operasyonlarıyla kan kaybeden ve sınır gerisine çekilen terör örgütü PKK, bahar aylarının gelmesiyle yeniden eylem hazırlığına girdi. 24 Nisan 2012

Terör saldırısında bulunacak PKK'ya darbe.24 Nisan 2012

Güvenlik güçlerinin art arda operasyonlarıyla kan kaybeden ve sınır gerisine çekilen terör örgütü PKK, bahar aylarının gelmesiyle yeniden eylem hazırlığına girdi.

Güvenlik güçleri ise PKK'nın eylem hazırlığını öngörerek birçok saldırıyı bertaraf edecek operasyonlara imza attı.

Türkiye güne teröristlerle yaşanan sıcak çatışmalar ve saldırı hazırlığında kullanılacak bombaların bulunduğu operasyonlarla başladı.

Gün boyu devam eden gelişmelerde 2 şehit verildi, 8 askerimiz yaralandı. 3 terörist ise ölü olarak gele geçirildi...

İşte günün terör bilançosu...

ŞANTİYE BASTIKLARINA BİN PİŞMAN OLDULAR!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi Umurlu köyü yakınlarında bulunan şantiyeyi basan terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

1 KİŞİ YARALANDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri kulelerin yapıldığı şantiye alanına girmek isteyen PKK'lılar termal kameralar tarafından tespit edildi. Bölgeye yapılan operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan kısa sürüreli çatışmada, şantiyede görevli bekçi yaralandı.

TERMAL KAMERALARA YAKALANDILAR

Olay, saat 01.30 sıralarında Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi'ne bağlı Umurlu Köyü Yolgeldi Mezrası'nın Kuzey Gedik Bölgesi 86 No'lu sınır taşında meydana geldi. 86 No'lu sınır taşı yakınlarında askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bulunduğu şantiyeye girmek isteyen PKK'lı teröristler, Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı ile Umurlu Taburunda bulunan termal kameralar tarafından tespit edildi.

KAÇIŞ GÜZERGAHLARINA OBÜS YAĞDI

Bunun üzerine PKK'lıların kaçabileceği bölgeler, obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli süren çatışmada askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bekçiliğini yapan Osman Şandur bir iş makinesinden seken kurşunla yaralandı. Yaralanan Şandur, Derecik Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk müdahalenin ardından Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şandur'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MAYIN TUZAĞI

Aynı bölgede çalışan bir iş makinesinin altına bırakılan mayın da sabah saat 07.00 sıralarında büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, bölgedeki operasyonlar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler