Termal kamera eğitimi de sökmedi

 KK'ya yönelik son yılların en büyük operasyonu havadan ve karadan başladı. Hakkari Şemdinli'de güvenlik güçleri PKK'lılarla 5 gündür çarpışıyor. Şemdinli'yi ele geçirerek isyan başlatmayı planlayan PKK'ya asker ve polis anında karşılık verdi. PKK'nın Hak

Termal kamera eğitimi de sökmedi

 

KK'ya yönelik son yılların en büyük operasyonu havadan ve karadan başladı. Hakkari Şemdinli'de güvenlik güçleri PKK'lılarla 5 gündür çarpışıyor.

 

Şemdinli'yi ele geçirerek isyan başlatmayı planlayan PKK'ya asker ve polis anında karşılık verdi. PKK'nın Hakkari Şemdinli'ye sızmak ve merkezdeki güvenlik birimlerine saldırarak kamu binalarını ele geçirme planının detayları ortaya çıkıyor. PKK eğer başarılı olabilseydi, hain planını Şemdinli'de hayata geçirecekti. Şehir ele geçirilip kamu binalarına PKK bayrağı asılacaktı. Suriye benzeri bir isyanın fitilinin Şemdinli'den yakılması sağlanacaktı. PKK, bu saldırı için 8 ay boyunca İran toplarında bulunan Şehidan Kampı'nda yüzlerce teröriste, 'Termal kameralar altında, yakalanmadan şehre nasıl sızılır' uygulamalı eğitimi verilmiş.

 

 

ÇATIŞARAK ÖLECEKSİNİZ

 

Hain plan 20 gün önce o eğitimlerden kaçarak güvenlik birimlerine teslim olan 2 teröristin ifadeleriyle deşifre oldu. Teröristler, 'Geçtiğimiz yıl bozgunla sonuçlanan Şemdinli baskınının ikincisini yapacaklar' diye ifade verince önlemler daha da artırıldı. PKK, bu eğitimlerinde, militanlarına bu saldırının kendilerine için ne kadar önemli olduğu vurgusunu yaparak,'Bu bir başkaldırı. Dönmek yok, çatışarak öleceksiniz' talimatı vermiş.

 

100 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

 

Ancak termal kamera eğitimi alan PKK'lılar Şemdinli'ye sızmak isterken karşılarında güvenlik güçlerini buldu.

 

Aralıksız süren dağlık alanlardaki çatışmalarda 2 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı. PKK ise ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Yoğun çatışmalarda havadan yapılan bombardımanlarla kırsal alanda 100'e yakın PKK'lının öldürüldüğü öğrenildi. Çatışmaların 5 gündür aralıksız sürdüğünü belirten ve PKK'nın Şemdinli ilçe merkezini ele geçirip, TSK ve polisi 'Ya Suriye'deki gibi kendi şehrini bombalamaya ya da PKK'lılarla sokak sokak çatışmaya girmeye' zorlayacağını belirten yetkililer, 'TSK zamanında önlem almasa sivillerin zarar görmesi muhtemel bir plan gerçekleşecekti. PKK bu saldırıyla Suriye trenine binmek istedi. Ama başaramadılar' dedi.

 

GOMAN DAĞLARI ATEŞ ALTINDA HAVA

 

destekli operasyonda Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgelerine mühimmat ve asker sevk edilirken, Kobra helikopterler de PKK'lıların kaçış noktalarını ateş altına alıyor. Goman Dağları başta olmak üzere bombalanan çatışma noktalarından dumanlar yükseliyor. Öte yandan yaklaşık 2 bin asker de Şemdinli etrafında konuşlandırıldı. TSK birlikleri heronlar, uçaklar ve helikopterlerin desteğiyle operasyonu genişletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler