Temmuz ayında soba yaktılar

Yılda beş ay kış yaşanan Sivas, Temmuz'da soğukla yeniden karşılaştı. Özellikle sabah erken saatlerde ve akşamları, sıcaklık hissedilir derece düştü. Bazı vatandaşlar mont ve kazak giyerken bazı işyerlerinde soba yakılmaya başlandı.Soğuklarıyla meşhur Siv

Temmuz ayında soba yaktılar

Yılda beş ay kış yaşanan Sivas, Temmuz'da soğukla yeniden karşılaştı. Özellikle sabah erken saatlerde ve akşamları, sıcaklık hissedilir derece düştü. Bazı vatandaşlar mont ve kazak giyerken bazı işyerlerinde soba yakılmaya başlandı.

Soğuklarıyla meşhur Sivas'a yaz geldi derken birkaç gündür seyreden soğuk ve yağışlı hava, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Sobayı yeniden kurduklarını söyleyen işletme sahibi Erkan Yıldız, "Türkiye bir tarafta gölgede 40 derece sıcaktan kavrulurken, bir tarafta sel götürürken biz Sivas'ta donuyoruz. Zaten üç ay yazımız var ama temmuz başında sobayı tekrar kurduk. Odun yok, kömür yok, kâğıt yakıyoruz. İnşallah en kısa zamanda ısınırız. Biz daha yazı görmeden memleketimize kış geldi." dedi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler