Telefon durduğu yerde bile bela!

Telefonların yasa dışı biçimde dinlendiği iddialarını, 40 yıllık polis müdürü Hasan Özdemir de doğruladı. Tam 40 yıl süreyle Emniyet teşkilatında çalışan ve 20 yıl da 7 ayrı şehirde Emniyet Müdürlüğü yapan Hasan Özdemir, telefonların yasa dışı biçimde din

Telefon durduğu yerde bile bela!

Telefonların yasa dışı biçimde dinlendiği iddialarını, 40 yıllık polis müdürü Hasan Özdemir de doğruladı. Tam 40 yıl süreyle Emniyet teşkilatında çalışan ve 20 yıl da 7 ayrı şehirde Emniyet Müdürlüğü yapan Hasan Özdemir, telefonların yasa dışı biçimde dinlendiğini açıkladı. Özdemir ''Dinleniyor hem de dinleyenler benim arkadaşlarım, evlatlarım'' diyerek eski mesai arkadaşlarını işaret etti.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın telefonunun dinlendiği iddialarını araştıran Meclis Komisyonunun üyesi de olan Özdemir, komisyon toplantısı sırasında '' Ben birçok ilde Emniyet müdürlüğü görevinde bulundum. Bu toplumun her kesiminde dinleniyorum paranoyası var. Dinlemenin başındaki insanların çoğu benim arkadaşlarım, evlatlarım'' dedi ve şunları söyledi:

'' Ben yıllarca Emniyet müdürlüğü yaptım ama telefonla konuşurken dikkat ediyorum. Bugün insanlar, arkadaşlarıyla, eşleriyle, sevgilileriyle rahat bir sohbet yapamıyor. Teknik olarak oturduğumuz odayı bir kilometre öteden dinleyebilirler. Alan dinlenmesi sağlayan bu imkán, Türkiye'de de var. Sadece devlet değil, sivil alanda da var. Telefon masada durduğu yerde bile bir bela. Suçu önlemeyle ilgili dinlemeye kimse karşı çıkmıyor. Ama vatandaşın, bütün özellerini medyaya dökmenin de devlete yararı yok. Hükümet tedbir almazsa bu silah kendilerine dönebilir" dedi.

Özdemir Türkiye'de mahkeme kararı ile 70 bin civarında telefonun dinlendiğini de hatırlatarak '' Ancak bizim görev yaptığımız komisyonda, İletişim Başkanı da söyledi. MİT, Emniyet ve Jandarma özel izinle teknik takip ve ortam dinlemesi yapıyor. Tedbir alınmalı '' dedi.

40 YILLIK POLİS
1947 yılında Gaziantep'in Oğuzeli İlçesinde doğan Özdemir, 1967 yılında Ankara Polis Koleji'ni, 1970 yılında ise Polis Akademisini bitirdi ve Adana'da komiser yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra Bursa'da Narkotik Büro Amirliği yaptı. Gemlik'de İlçe Emniyet Amirliği görevinde de bulunan Özdemir, 1981-1985 yılları arasında Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürü oldu. 1985 yılında da Ağrı Emniyet Müdürlüğüne atandı. Daha sonra Malatya, Ankara, Samsun, İçel, İzmir ve iki kez de İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu. Ardahan Valiliği de yapan Özdemir 2007 seçimlerinde MHP Gaziantep milletvekili seçildi.

Kaynak: Gazeteport

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler