Tefeci operasyonu: 6 gözaltı

 Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonda, tefecilik yaptıkları iddia edilen 6 kişiyi gözaltına aldı. İzmit'te galericilik yapan şahısların ellerindeki araçları yüksek faizler karşılığında sattıkları ihbarı üzerine Kaçakçılık ve

Tefeci operasyonu: 6 gözaltı

 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonda, tefecilik yaptıkları iddia edilen 6 kişiyi gözaltına aldı. 

İzmit'te galericilik yapan şahısların ellerindeki araçları yüksek faizler karşılığında sattıkları ihbarı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri teknik takibe başladı. 6 ay süren takibin ardından polis 10 adrese eşzamanlı baskın yaptı. Operasyonda sekiz kişi gözaltına alındı, iki zanlı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği ile 10 milyon TL'lik çek ve senet ele geçirildi. 

Polis, olayla ilgili 150 kişinin ifadesine başvururken 20 kişi de zanlılar hakkında şikayetçi oldu. Zanlıların galerileri aracılığıyla yüksek faizle senet karşılğı araç sattığı vadesi gelmeyen çekleri kırdıkları belirlendi. Çetenin borçları ödemeyen şahısları icraya verdiği öğrenilirken bir bankacı çete üyesi olarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İrfan E., oğulları Recep E., Yasin E., çete üyeleri Mustafa Ş., Erdoğan T. ve bankacı Berrin A. alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam