Tedavi olmazsa 16 yaşında ölecek

Kemik erimesi hastalığına yakalanan minik Enes tedavi edilmediği sürece 16 yaşında ölecek. Şanlıurfa'da milyonda bir rastlanan "Musküler Distrofi Düşen" kemik erimesi hastalığına yakalanan minik Enes tedavi edilmediği sürece 16 yaşında ölecek. Ameliyatı s

Tedavi olmazsa 16 yaşında ölecek

Kemik erimesi hastalığına yakalanan minik Enes tedavi edilmediği sürece 16 yaşında ölecek.

 

Şanlıurfa'da milyonda bir rastlanan "Musküler Distrofi Düşen" kemik erimesi hastalığına yakalanan minik Enes tedavi edilmediği sürece 16 yaşında ölecek. Ameliyatı sadece Amerika'da bulunan bu hastalığın masrafı için 500 bin TL gerekiyor.

 

"Musküler Distrofi Düşen" kemik erimesi hastalığına yakalanan minik Enes, ayaklarına takılan protez ayakkabılıklarla yürümeye çalışıyor.

 

Üvey babasının şefkatli kollarında yürümeye çalışan Enes, hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye'de daha önce bir kez ameliyat geçiren Minik Enes, bu ameliyattan fayda göremedi.

 

Gün be gün kemikleri eriyen minik Enes, tedavi edilmediği sürece 16 yaşında ölecek. Ameliyatı sadece Amerika'da bulunan bu hastalığın masrafı için 500 bin  TL gerekiyor. Acılı üvey baba Ahmet Kılıç, üvey oğlunun kurtulması için bütün malını mülkünü sattığını belirterek, "Çocuğum şuan yürüyemiyor. Kas erimesi, Musküler Distrofi Düşen hastalığı kendisinde var. Türkiye'de tedavisi yok bunun.

 

Ankara'ya, Gaziantep'e gittim. Beni oradan Adana'ya sevk ediyorlardı, Nöroloji yoktur diye. Adana'ya gittim çocuğumu ameliyat ettiler, çocukta Düşen hastalığı çıktı. Yani çocuğum şuan ölümcül hastalığa yakalanmış.

 

Türkiye'de kaç tane bu şekilde hastalanan insanlar var. Bu hastalığa bir çare bulunsun, yurt dışına mı gönderilsin, ne yapıyorlarsa yapsınlar artık. Benim çocuğum şuan yürüyemiyor, ölecek çünkü çocuğum.

 

Buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza hayırsever vatandaşlarımıza yalvarıyorum. Lütfen ama lütfen çocuğumu kurtarın. Ölmesin çocuğum. Üvey oğlumda olsa benim oğlumdur, oğlumun ölmesini istemiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler