Tecavüzü kameraya çekmişler

 İddiaya göre, Halime- Arslan Yıldız Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'na, Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nden koruma amaçlı olarak gönderilen 16 yaşındaki lise öğrencisi N.K.'ye, aralarında siyasetçi yakınları, gazeteci ve askerlerin de bulunduğu 10 kiş

Tecavüzü kameraya çekmişler
 İddiaya göre, Halime- Arslan Yıldız Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'na, Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nden koruma amaçlı olarak gönderilen 16 yaşındaki lise öğrencisi N.K.'ye, aralarında siyasetçi yakınları, gazeteci ve askerlerin de bulunduğu 10 kişi 8 ay boyunca tecavüz etti. Genç kızın dayanamayarak durumu öğretmenlerine anlatması sonucu polis tarafından yakalanan zanlılardan 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


2007 yılının Ağustos ayında başlayan olay, 2 Nisan 2008 tarihinde N.K.'nin arkadaşıyla buluşmaya gittiği sırada zorla bir otomobile bindirilerek götürülmek istenmesiyle ortaya çıktı. Yaşadığı olaylara dayanamayan N.K., otobilden atlayıp kaçaerak yurda döndükten sonra başından geçenleri öğretmenlerine anlattı. N.K.'yi dinleyen öğretmenleri durumu polise bildirdi. Yurttan alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen N.K., burada 2007 yılının ağustos ayından bugüne kadar başından geçenleri tek tek anlattı.

ÖNCE 2 ASKER TECAVÜZ ETMİŞ

N.K., polise verdiği dört sayfalık ifadesinde aylardır tehdit ve şantaJla kendisine tecavüz edildiğini belirterek şu iddialarda bulundu:

“2007 yılı Ağustos ayında Hafız Hakkı Paşa Kışlası'nda bana adını H.Ç. olarak söyleyen bir askerle tanıştım ve beni kalenin arkasındaki virane evlere götürüp zorla tecavüz etti. Daha sonra Şehit Yusufbey Caddesi üzerinde son rakam grubu 716 olarak gördüğüm askeri araca bindirerek dere içi mevkiine götürdü ve yine zorla tecavüz etti. H.Ç. gittikten sonra bu kez Askerlik Şubesi'nde asker olan V.A. isimli biri beni aradı ve tehditle götürdüğü parkta bana tecavüz etti. Aradan iki ay geçtikten sonra bir alışveriş merkezinde çalışan G.Y., beni annemin adına kayıtlı telefonla arayarak tanışmak istedi. Daha sonra beni bir bekar evine götürerek tecavüz etti.”

KAMERAYA KAYIT

Bu olaydan sonra tanıştığı Halil adlı kişinin kendisini gazeteci Ç.K.'nin bürosuna götürdüğünü anlatan N.K. iddialarını şöyle sürdürdü:

“Burada Ç.K. benimle zorla cinsel ilişkiye girdi Halil de bütün bunları kameraya kaydetti. Bu şahıslar sık sık beni yurttan arayıp rahatsız ediyordu. Bu olaylardan sonra bir arkadaşımla buluşmaya gittiğimde bana daha önce tecavüz eden iki kişi beni zorla araçlarına bindirdi. Beni üniversite civarında bulunan derenin kenarına götürerek aracı durdurdular. Beni taciz etmeye başladılar. Ben birinin cinsel organına vurarak araçtan inmeye çalıştım ancak başaramadım. Araç hareket etmeye başladı ve hareket halindeyken yolda atladım. Yurda gittim ve bu olayları hocalarıma anlattım. Onlar da polise haber verdiler. Benim bu olaylara göz yummamın sebebi zorla birlikte olduğum şahısların, ellerinde bulunan görüntülerimi hocalarıma göstermek ve benim adımı kötüye çıkarmakla tehdit etmeleridir. Ben artık bu duruma katlanamadığım ve beni 2 Nisan günü zorla araca bindirerek cinsel ilişkiye girmek istedikleri için polise başvurdum.”

CD'YE KAYITLI TECAVÜZ SAHNELERİ

N.K.'nin ifadesi üzerine polis, zanlılar G.Y., Ç.K., İ.D., İ.Ö, G.N., Y.U., V.D. ve F.T.'yi gözaltına aldı. Polis, Ç.K.'nin bürosunda yaptığı aramada, bilgisayarlarda N.K. ile çekilmiş seviyme görüntülerin kayıtlı bulunduğu çok sayıda CD ele geçirdi. 8 kişi polisteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edilen 8 zanlı tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi'ne konuldu. N.K.'ya ilk tecavüz eden askerler H.Ç. ve V.A.'nın ise terhis olup kentten ayrıldıkları ve arandıkları bildirildi.

İl MÜDÜRÜ:YURDUN DIŞINDA OLMUŞ

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, N.K.'nin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde koruma altında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu öğrenci 5395 sayılı yasayla gelen bir öğrencidir. Sabancı Kız Öğrenci Yurdu'nda kalıyordu. Yurdun dışında olmuş bir olaydır. Yurttayken böyle bir şey yok. Başka bir yere göndereceğiz.”

N.K.'nin birinci dönem hafta içi Sabancı Kız Öğrenci Yurdu'nda, hafta sonları da Yetiştirme Yurdu'nda kaldığı, ikinci dönemde de yaklaşık bir ay devam ettiği Sabancı Kız Yurdu'ndan ayrılarak tamamen Kars Halime-Arslan Yıldız Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam