Tecavüze uğradı dünyası karardı

 "Yeşim (gerçek adı bizde saklı) 18 Mart 2010'da özel ders verdiği evden çıktı. Yüzüncü Yıl semtindeki evine giderken zorla kaçırıldı. Sincan'da işçi olarak çalışan Tolga Deniz (26) ve Arif Yavuz (28) Ayaş'ta ıssız bir yere götürdükleri genç kadını tam 6

Tecavüze uğradı dünyası karardı

 

"Yeşim (gerçek adı bizde saklı) 18 Mart 2010'da özel ders verdiği evden çıktı. Yüzüncü Yıl semtindeki evine giderken zorla kaçırıldı. Sincan'da işçi olarak çalışan Tolga Deniz (26) ve Arif Yavuz (28) Ayaş'ta ıssız bir yere götürdükleri genç kadını tam 6 saat alıkoyup, tecavüz ettiler. 

Başında 'Öldürelim mi gönderelim mi' diye kavga edip, sonunda kaçırdıkları yere bıraktılar. 

 

'MAĞDUR OLMASINLAR'

 

Yeşim, şikayetçi olmak için tecavüz ve darp delili bedeniyle karakol karakol gezdi. İki zanlı teşhis edilip yakalandı. Dava da açıldı. Ama mahkeme, 7 ay tutuklu kalan sanıkları "Adli Tıp raporunun gelmesi gecikebilir. Mağdur olmasınlar" deyip serbest bıraktı."

 

19.5 YIL YETEMEZ!

 

Yeşim bu süre boyunca yaşadıklarını Özlem Çelik'e şu sözerle anlatıyor; "Sürekli ev değiştirdim, hep saklandım. Savcı öyle sorular sordu ki ölmek istedim. 20 gün önce karar çıktı, 19.5 yıl ceza aldılar. Ama eski hayatımdan iz yok. Yakınları beni takip ediyor. İkametsiz yaşamak zorundayım."

 

YAĞMADAN CEZA ALMAMIŞLAR

 

Yeşim'in avukatı Senem Doğanoğlu'nun anlattıkları çarpıcı: "Haklarında tecavüz, hürriyeti tahdit ve yağmadan dava açtık. Yeşim'in cüzdanını alıp parasına da el koymuşlardı. Mahkeme yağmadan ceza vermedi, 19.5'ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu sürenin 2/3'ünü yatacaklar. Dava temyize gidecek. Benzer davalara bakıp cezayı iyi bulanlar var ama bizce yetersiz!"

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam