Tecavüz odasında kurtaran ifade!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 18 yaşındaki Özge G.'nin evlenmekten vazgeçmesi üzerine bir odaya kapatılıp tecavüze zorlandığı iddiasıyla şikayetçi olup cezaevinde evlendiği nişanlısı Taşkın G., davanın 2'nci duruşmasında tahliye edildi.Fethiye'de geçen Ağus

Tecavüz odasında kurtaran ifade!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 18 yaşındaki Özge G.'nin evlenmekten vazgeçmesi üzerine bir odaya kapatılıp tecavüze zorlandığı iddiasıyla şikayetçi olup cezaevinde evlendiği nişanlısı Taşkın G., davanın 2'nci duruşmasında tahliye edildi.

Fethiye'de geçen Ağustos ayında Özge A. ve Taşkın G., ailelerinin rızasıyla nişanlandı.

Ancak bir süre sonra Özge A., Taşkın G.'ye ayrılmak istediğini söyledi.

Hem genç kızın hem de nişanlısının ailesi bu duruma karşı çıktı.

Bir araya gelen aileler, 'genç kıza büyü yapılmış olabileceği' gerekçesiyle hocaya götürdü.

Ancak Özge A., kararından dönmeyince 2 Ağustos günü yine hocaya götürme bahanesiyle Fethiye'ye bağlı Gökben Köyü'ndeki Taşkın G.'nin teyzesi H.C.'nin evine götürüldü.

Burada bir odaya kilitlenip 3 saat boyunca nişanlısı Taşkın G. tarafından cinsel ilişkiye zorlanan Özge A., pencereden atlayarak kaçtı.

Jandarmaya sığınan Özge A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan Taşkın G. 'cinsel istismar, saldırı ve alıkoyma', babası N.G., ağabeyi Y.G., ablası S.G., ablasının eşi H.G., teyzesi H.C., teyzesinin oğlu Ç.C. ile genç kızın annesi S.A. ile babası S.A. 'tecavüze yardım ve yataklık' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Üst mahkemeye yapılan itirazla Taşkın G. dışındaki 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fethiye Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Taşkın G., 3 Eylül'de nişanlısı Özge A. ile evlendi.

Taşkın G.'nin 'cinsel istismar, saldırı ve alıkoyma' suçundan yargılandığı davanın 2'nci duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü.

Duruşmaya tutuklu damat Taşkın G.'nin yanı sıra diğer sanıklar N.G. (58), H.C. (58), H.G. (40), Y.G. (33), S.G. (35), S.A. (43) ve S.A. (44) katıldı. Duruşmada, heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtlar okunurken, Özge G., bir kez daha dinlendi.

Sinirlendiği için yalan söylemiş

Özge G. duruşmada jandarma ve savcılıktaki beyanlarının doğru olmadığını belirtti.

Özge G. ifadesinde, "Mahkeme huzurunda vermiş olduğum beyanım doğrudur. O dönemde sinirlendiğim için gerçeğe aykırı beyanda bulundum. Kendi irademle mahkeme aşamasında olayları anlattım. Bana yönelik herhangi bir baskı olmadı. Suça konu olayla ilgili olarak psikolojik herhangi bir rahatsızlığım söz konusu değildir. Olaylarla bağlantılı olarak psikiyatrik tedavi görmüyorum, ilaç kullanmıyorum. Taşkın ile evlendim. Düğün yapmak ve yuva kurmak istiyoruz" diye konuştu.

"Tahliye olursam düğün yapacağım"

Duruşmada sanık Taşkın G. ise "Benim, ailemin veya Özge'nin kendi ailesinin evlilik konusunda herhangi bir baskısı olmamıştır. Kendi isteğimizle evlilik olayı gerçekleşti. Tahliyemi talep ediyorum. Tahliye olmamız halinde düğün yapmamız söz konusu olacaktır. Mahkemece bu hususun göz önüne alınmasını istiyorum" dedi.

Taşkın G.'nin avukatı Nuri Gökçöl de şöyle dedi:"Müşteki Özge G.'nin beyanları dikkate alındığında suçun oluşmadığı açıktır. Kendisi açık olarak evin kilitli olmadığını, kimsenin kendisini zorla tutmadığını beyan etmiştir. Mağdurenin beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır. Adli tıp kurumu raporu bu yöndedir. Evli olmaları da gözetilerek tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum."

Tahliye edildi

Mahkeme heyeti, Özge G.'nin beden ve ruh sağlığında bozulma olmadığına yönelik raporu dikkate alarak, nitelikli cinsel saldırı suçunun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle Taşkın G.'nin tahliyesine karar verdi. Duruşma 31 Ocak tarihine ertelendi.

Tutuksuz yargılanacak Taşkın G., Fethiye Kapalı Cezaevi'nin kapısında yakınları tarafından karşılandı. Gazetecileri görünce yüzünü kapüşonla örten Taşkın G., bir yakının motosikletine binerek uzaklaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam