Tavşan hastalığı şüphesi

Aşağı Sarıca köyünde, hastalık belirtileri taşıyan bazı kişiler CÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisine kaldırıldı. Yüz kısmında kızarıklık ve şişlik belirtileri görülen aynı köyden H.G, T.Y, Ş.A, M.A. ve E.B'nin yanı sıra isimleri öğrenilemeye

Tavşan hastalığı şüphesi

Aşağı Sarıca köyünde, hastalık belirtileri taşıyan bazı kişiler CÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisine kaldırıldı. Yüz kısmında kızarıklık ve şişlik belirtileri görülen aynı köyden H.G, T.Y, Ş.A, M.A. ve E.B'nin yanı sıra isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Hastalardan H.G'in (15) dedesi Zülal G, torunun yüzünde kızarıklık meydana geldiğini, bu kızarıklıkla birlikte şişkinlik görüldüğünü söyledi.

Torununu Sivas'ta aile doktorlarına götürdüklerini, doktorun üniversite hastanesine başvurmalarını söylemesi üzerine de CÜ Tıp Fakültesi'ne muayene için gittiklerini aktardı.

Yaklaşık bir haftadır torununun Tularemi hastalığı şüphesiyle tedavisinin sürdüğünü belirten dede Zülal G, ''Hastalığının ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Ama Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı bir köyde de aynı bu hastalıktan bazı kişilerin tedavi altına alındığını öğrendik. Orada bu hastalığın tanısına avcı hastalığı teşhisi konulmuş'' dedi.

Köylerine bugün sağlık ekiplerinin gelerek, inceleme yaptığını dile getiren Zülal G, ekiplerin özellikle içme suyu şebekesinden numuneler aldıklarını, bu suları kaynatarak kullanmaları konusunda kendilerine uyarıda bulunduklarını kaydetti.

Köydeki içme suyu şebekesinden gelen suyu içmediklerini vurgulayan Zülal G, ''Köyümüzde içme suyu şebekesinden akan suyu kesinlikle içmiyoruz. Çünkü suyumuzun 'içilemez' raporu var. Ancak bu suyu, banyo, mutfak ve hayvanlarımız için kullanıyoruz. '' diye konuştu.

Yüzünde şişkinlik olan ve maddi imkansızlık nedeniyle tedavisini yaptıramadığını belirten Z.A. ise tedaviyi şu anda ilaçlarla sürdürdüğünü ancak yüzündeki şişliğin arttığını söyledi.

Suşehri İlçe Sağlık Grup Başkanı İbrahim Coşkun da AA muhabirine yaptığı açıklamada, konunun araştırılması için köye sağlık ekibi gönderildiğini belirtti.

Konunun incelendiğini, köyde akan içme suyu şebekesinden numuneler alındığını bildiren Coşkun, hastalığın tedavisinin olduğunu bildirdi.

Coşkun, köylülere içme suyu şebekesinden akan suyun kesinlikle kaynatılarak kullanılması gerektiğinin anlatıldığını kaydetti.

Bu arada hastalık şüphesiyle CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisinde tedavisi süren 7 kişiden alınan numunelerin Ankara'ya gönderildiği, kesin teşhisin buradan gelecek raporla belirleneceği açıklandı.

TULAREMİ HASTALIĞI-

Hayvanlardan insanlara bulaşan bir hastalık olan Tularemi, bildirimi zorunlu hastalıkları arasında bulunuyor.

Hastalık birdenbire hızla yükselen ateş, şiddetli baş ağrısı, kırıklık, bulantı, kusma ve ishalle ortaya çıkıyor.

İnsandan insana bulaşmayan bu hastalık, fare, sıçan, sığır, kedi, köpek gibi hayvanların dışkılarının veya leşlerinin suya karışması sonucu insanlara bulaşıyor.

Ayrıca, hastalık kene, sivrisinek gibi hayvanların ısırmasıyla da insanlara bulaşabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam