Tatlıses'in durumu kritik!

Maslak Acıbadem Hastanesi’nde tedavisi süren İbrahim Tatlıses hayati tehlikeyi atlatamadı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, Tatlıses’le ilgili şu bilgileri verdi: “Bize geldiğinde sol tarafında tamamen felç vardı. Bir dizi ameliyat

Tatlıses'in durumu kritik!

Maslak Acıbadem Hastanesi’nde tedavisi süren İbrahim Tatlıses hayati tehlikeyi atlatamadı.

 

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, Tatlıses’le ilgili şu bilgileri verdi: “Bize geldiğinde sol tarafında tamamen felç vardı. Bir dizi ameliyat uygulandı. Şu anda bir ameliyat gerekmiyor. İlk geldiği saatlerde şuuru açıktı. Fakat yarım saat içinde uyandırılma zorluğu başlamıştı. Ameliyata başladığımız zaman seslendiğimizde bizi anlaması, duyması anlamında ciddi bir zorluk içindeydi. Yaralanmaya bağlı beyin içinde ciddi bir hasar meydana gelmiştir. Ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak açık beyin yarası mevcuttu. Kafasında çarpmanın olduğu yerde çok parçalı kırık vardı. Beyin zarıyla beyin arasında kanama vardı, fakat şu anda beyin içinde bir kanama söz konusu değil. Ameliyattan sonraki süreçte hastamızı yoğun bakıma aldık. Bizim de kontrolümüzde olmak üzere uyutma süreci gerçekleştiriliyor. Ayrıca kafa içi basıncı düşürmek için kullandığımız klasik ilaçlar var, bunları veriyoruz. Ara ara da gelişmeleri tomografiyle takip ediyoruz. Beyninin hasar gördüğü taraf konuşma fonksiyonunu sağlayan taraf değil. Bu durumda konuşma güçlüğünün olacağını zannetmiyorum. Ancak bir kuvvet kaybı olabilir. Görünüm olarak da bir sorun olacağını sanmıyorum. Önemli olan hayati tehlikeyi önlememiz, daha sonra da vücut fonksiyonlarını nasıl düzeltebiliriz bunun planını yapmalıyız. Bu da 1 yıllık bir süreçtir. ”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler