Tatlısesi vuranları yakalatan o hata

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için polisin bütün ayrıntıları dikkatlice incelediği ve saldırganların izine, kaçan araçtaki GPRS cihazının sinyallerini de kullanarak ulaştığı ortaya çıktı. Saldır

Tatlısesi vuranları yakalatan o hata

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için polisin bütün ayrıntıları dikkatlice incelediği ve saldırganların izine, kaçan araçtaki GPRS cihazının sinyallerini de kullanarak ulaştığı ortaya çıktı.

 

Saldırganların içinde bulunduğu aracın GPRS cihazı taşıdığının belirlenmesiyle birlikte polis bu cihazın sinyallerine ulaşmak için harekete geçti. Uydu takip sisteminin bilgileriyle aracın olay yerine nasıl geldiği, kaç kilometre hızla hareket ettiği ve saldırının ardından hangi yönde hangi hızla kaçtığı gibi bütün bilgilere ulaşıldı. Ulaşılan bilgilerden yola çıkan polisin, şüphelilerin yakalanmasında önemli mesafe katettiği ortaya çıktı.

Uydu takip sistemi görüntüsünde aracın saldırının ardından nasıl olay yerinden uzaklaştığı ve hızı gözler önüne serildi. Saldırı öncesinde çok yavaş seyreden aracın, saldırının hemen ardından hızlandığı ve TEM Otoyolu ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne (FSM) ilerleyerek köprüyü geçtiği görülüyor. FSM Köprüsü'ne gelen aracın hızının saat 00.19 itibariyle 155 kilometreye ulaşması dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam