Taşı toprağı altın, havası parayla!

 Türkiye genelinde 55 müze ve ören yerinin ticari alanlarının işletmesini üstlenen Bilkent Kültür Girişimi’nin (BKG), satışına başladığı ”İstanbul havası” beklentilerinin üzerinde bir taleple karşılaştı. Fiyatı 16 lira olan ”İstanbul Havası”, ayda ortalam

Taşı toprağı altın, havası parayla!

 

Türkiye genelinde 55 müze ve ören yerinin ticari alanlarının işletmesini üstlenen Bilkent Kültür Girişimi’nin (BKG), satışına başladığı ”İstanbul havası” beklentilerinin üzerinde bir taleple karşılaştı. Fiyatı 16 lira olan ”İstanbul Havası”, ayda ortalama 100 adet satılıyor.

 

Üzerinde İstanbul’a ilişkin görüntüleri ve ”Air of Istanbul” yazısını taşıyan bir konserve kutusundan oluşan ürün, görenleri tebessüm ettiriyor.

istanbul.jpg

 

AA muhabirinin BKG’den edindiği bilgiye göre, girişimin üreticilerinden birinin buluşu olan ürün, ilk olarak 2010 yılının ağustos ayında raflardaki yerini aldı.

 

Aynı yılın eylül ayında ise magnetten tepsiye, önlükten bardak altlığına, defterden kitap ayraçlarına ve kartpostallara kadar geniş bir yelpazede İstanbul temalı ürünleri içeren ”İstanbul Koleksiyonu” müze mağazalarında satılmaya başlandı.

 

Fiyatı 16 lira olan ”İstanbul Havası”, ayda ortalama 100 adet satılıyor.

 

Genel olarak iyi bir satış grafiğine sahip ”İstanbul Koleksiyonu”nun en çok talep edilen ürünleri ise mousepad, yelpaze, çay takımları ve kahve fincanlarından oluşuyor.

 

Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki BKG mağazasının müdürü Yıldıray Durmaz, ”İstanbul Havası” kutusunu gören herkesin yüzünde bir gülümseme belirdiğini belirterek, yurt dışındaki tanıdığına hediye etmek isteyenden İstanbul deneyiminin bir parçasını yanında götürmek istediğini söyleyene kadar çok farklı geri bildirimler aldıklarını anlattı.

 

Durmaz, oğlu yurt dışına yaşayan ve uzun süredir Türkiye’ye gelemeyen bir kadın müşterilerinin bu ürünü duygulanarak oğluna hediye olarak göndermesinin mağaza çalışanları için en hüzünlü anılardan biri olduğunu kaydetti.

 

Yıldıray Durmaz, yurt dışında yaşayan ve İstanbul’a ziyaret için gelen bir kişinin Türkiye’ye gelen bütün arkadaşları için çok sayıda ”İstanbul Havası” almasının ise en zevkli hatıra olarak hafızalarına kazındığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler