Tarihin gerçek kahramanları

 Türkler için tam bir trajedi örneği olan Balkan Savaşı'na ait fotoğraf kareleri 100. yılında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturuldu.  1912-1913 Balkan Savaşları onbinlerce Türk'ün öldürülerek, idam edildiği, tutsak düşürüldüğü b

Tarihin gerçek kahramanları

 

Türkler için tam bir trajedi örneği olan Balkan Savaşı'na ait fotoğraf kareleri 100. yılında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturuldu. 
 
1912-1913 Balkan Savaşları onbinlerce Türk'ün öldürülerek, idam edildiği, tutsak düşürüldüğü bir savaş olarak tarihe kazındı. Küçükçekmece Belediyesi yaşanan büyük acılara tanıklık ederek objektif bir gazetecilik örneği sergileyen İngiliz gazeteci ve savaş fotoğrafçısı Herbert F. Baldwin'in kadrajından belge niteliğinde fotoğrafları bu sergide bir araya getirdi. 'Fotoğraflarla 100. yılında Balkan Savaşı' sergisi, Balkan Savaşı'na ait fotoğraf kareleri 100. yılında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturuldu.
 
Savaşın kahraman simaları
Sergide yer alan fotoğraflar, Avrupa'dan Asya'ya sürülen Balkan Türkleri ve Edirne'de vatan savunması sırasında şehit olan Türk Askerleri'nin yanı sıra;  Bulgar, Sırp ve Yunan vahşetinden uzaklaşmak ve namusunu korumak adına yalın ayak yürüyen Türk kadınlarının trajedisini tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor.
 
Tarihî bir yalanın gerçek yüzü
Savaşın asıl kahramanlarını gün yüzüne çıkaran karelerden oluşan 'Fotoğraflarla 100. yılında Balkan Savaşı' adlı sergi, tarihi bir yalanı ortaya çıkarması yönüyle de 100 yıl sonra gerçeklik bulan Bulgar fotomontajına da yer veriyor. Sergide, Şükrü Paşa'nın uzunca bir süre savunduğu Edirne' de Bulgarlara teslim oluşunu anlatan ve merak konusu olan fotoğrafın gerçek hikayesi detaylarıyla anlatılıyor. 
Sinevizyon gösterisi eşliğinde 15 Şubat'a kadar izlenebilecek sergi, tarihin gerçek yüzüne tanıklık etmek isteyen sanatseverleri Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam