Tanker faciası: 3 ölü 13 yaralı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde freni patlayan fuil oil yüklü bir tankerin karıştığı kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi 3'ü ağır 13 kişi yaralandı. Daha önce aynı yerde kazaların meydana geldiği ve önlem alınmadığı ileri süren öfkeli grubu polis havaya ateş açara

Tanker faciası: 3 ölü 13 yaralı
ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde freni patlayan fuil oil yüklü bir tankerin karıştığı kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi 3'ü ağır 13 kişi yaralandı. Daha önce aynı yerde kazaların meydana geldiği ve önlem alınmadığı ileri süren öfkeli grubu polis havaya ateş açarak dağıttı,

Cizre'de daha önce de kazaların yaşandığı İdil Yolu'nda yine tanker faciası yaşandı. Cizre'ye giden Abdurrahim Balaman'ın yönetimindeki fuel oil yükle tanker, saat 15.30 sıralarında Cizre Tank Taburu'nun bulunduğu yokuştu freni patladı. Sürücüsü hakimiyetini kabettiği tanker, yaklaşyık 300 metre boyuncu park halinde araçları ezip, işlerine çarparak ancak Karayolları Şube Şefliği önünde durabildi. Olay yerinde hayatını kaybedenlerin, Ramazan Kalkan, İzettin Ürün, Ömer Tekin ve İlyas Isırgan olduğu belirlendi. Kazada 3'ü ağır 13 kişi yaralandı. Yaralıların sürücü Abdurrahim Balaman, Nesime Gezer, Ömer İnanç, Mevlüt Aldemir, Mehmet Nayır, Nurettin Nayır, Necmettin Nayır, Vedat Magi, Baran Adıbelli ve Cemil Alver olduğu ve Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.Tankerin çarptığı 8 araç ve 15 işyeri hasar görürken, elektrik trafosunu da devrilmesi sonucu Cizre'nin bazı kesimlerinde elektrikler de kesildi.

POLİS, HAVAYA ATEŞ AÇTI

Kaza sonrası olay yerine gelen ve olaya müdahale eden polisler ile vatandaşlar arasında gerginlik çıktı. Daha öncede aynı yerde benzeri kazaların meydana geldiğini ve önlem alanmadığını söyleyen bir grup öfkeli vatandaş tepki gösteridği polislere taş attı. Bunu üzerine polis vatandaşları dağıtmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Öfkeli vatandaşlar daha sonra dağıldı.

GERGİNLİK YENİDEN BAŞLADI

Şırnak'ın Cizre İlçesinde freni patlayın tankerin, 4 kişinin ölümü, 13 kişinin yaralanması, araçlar ve işyerine hasar vermesine neden olan kazanın ardından polisin havaya ateş açmasıyla dağılan öfkeli kalabalık yeniden olay yerinde toplandı. Şırnak Valisi'ni önlem almamakla suçlayan kalabalık, Vali Ali Yerlikaya'yı istifaya davet etti. Öfkeli kalabalığın eylemi yasadışı gösteriye dönüşünce polis bu kez göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericiler buradan polise taşlı saldırıda bulundu.


Polis, kaza bölgesine çembere alırken, Cizre-İdil karayoluna da trafiğe kapattı. Cadde üzerinde bulunan işyerleri sahipleri kepenklerini kapatırken, ara sokaklardaki göstericilerle polis arasında kovalamacaların sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam