Suriye askeri Suriyelileri fişliyor

Suriye'de gerilim tırmanıyor, çatışmalarsa şiddetini artırıyor. Ülkedeki olaylardan kaçanlarsa Türkiye'ye sığınıyor. Kendi imkanlarıyla Türkiye-Suriye sınırına yerleşen sığınmacılarsa Hatay'ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde kurulan çadır kent

Suriye askeri Suriyelileri fişliyor

Suriye'de gerilim tırmanıyor, çatışmalarsa şiddetini artırıyor. Ülkedeki olaylardan kaçanlarsa Türkiye'ye sığınıyor. Kendi imkanlarıyla Türkiye-Suriye sınırına yerleşen sığınmacılarsa Hatay'ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde kurulan çadır kentlere yerleştiriliyor.

Başta barınma olmak üzere yiyecek, gıda ve giyecek gibi ihtiyaçları karşılanıp, sağlık hizmeti sunulan mülteciler, yaptıkları eylemlerle de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a tepki gösteriyor. Söz konusu eylemlerde Suriye ve Türk bayrakları taşıyan sığınmacılar, Türkiye'ye ve özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunuyor.

Esad aleyhine sloganlar atan Suriyeliler, Esad'ın istifa edip, koltuğun devretmesini istiyor.

EYLEMCİLERİ TEK TEK GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan, Suriye'deki olaylardan kaçıp Türkiye'ye sığınanlarınsa Esad yanlısı 'gizli istihbarat servisi' üyelerince de fişlendiği ve adım adım takip edildiği öne sürüldü. İsmini vermek istemeyen bir Suriyeli, söz konusu istihbaratçıların aileleriyle birlikte çadır kentlere yerleşerek, 'sığınmacı' imajını vermeye çalıştığını ve özellikle muhaliflerin her adımını takip ederek, Suriye'ye bilgi verdiğini öne sürdü.

Bu iddialar çadır kentlerde Suriyeli sığınmacılar arasında endişeye neden olurken, Reyhanlı ilçesindeki çadır kentte eylem yapan Suriyelileri, elindeki kamerayla tek tek görüntüler ve üzerinde Suriye bayrağını simgeleyen atkı bulunan bir kişi dikkat çekti. İHA muhabirlerinin kendisini görüntülediğini fark eden söz konusu şahıs, kameramanlara tepki gösterip, çadır kente girerek izini kaybettirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam