Sümela'da ayin bedava ama...

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Van Akdamar'da ve Trabzon Sümela'da Ermeniler ve Musevilerin ayin yapmalarının bedava olduğunu, Müslümanların Ani'de cuma namazı kılmasının parayla olduğunu ileri sürdü. Oktay Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'

Sümela'da ayin bedava ama...

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Van Akdamar'da ve Trabzon Sümela'da Ermeniler ve Musevilerin ayin yapmalarının bedava olduğunu, Müslümanların Ani'de cuma namazı kılmasının parayla olduğunu ileri sürdü.

Oktay Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay''ın 1 Ekim 2010 tarihinde Kars Ani'de kılınan cuma namazı ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın soru önergesine verdiği cevabın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, "Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın 1 Ekim 2010 tarihinde Kars Ani'de kılınan cuma namazı ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Sayın Mehmet Şandır'ın soru önergesine 24 Kasım 2010 tarihinde verdiği cevap yazısında MHP Kars İl Başkanlığı tarafından 30 Eylül 2010 tarihinde 55 adet bilet satın alındığını ve 1 Ekim 2010 tarihinde ise Ani girişinde 300 adet daha toplu bilet alındığını söylemiştir. Sayın Bakan Ertuğrul Günay'ın bu açıklaması

hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Ya Sayın Bakan'a yanlış bilgi verilmiştir ya da Sayın Bakan Türk kamuoyuna yanlış bilgi vermektedir. AK Partililerin yaptığı her açıklama gibi Sayın Bakan takiye yapmaktadır" dedi.

Aktaş, "Siyasetçi dürüst olmalıdır ve gerçeği konuşmalıdır. Hele bakanlık makamında oturan bir şahsiyetin ağzından çıkan her cümle doğru olmalı. Türk kamuoyu ve yüce parlamentoya doğruları söylemelidir. Siyasetin erdemi bunu gerektirmektedir. İl Başkanı olarak hayatımın her döneminde dürüst olmanın ve doğrularla hareket etmenin gayreti içinde oldum. Açıkladığım her cümlenin arkasında durmasını bilen bir kişi olarak Sayın Bakan'ı dürüst olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Vali Vekili Muhammet Lütfi Kotan Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Ani'ye girmek için 500 adet toplu bilet almamız gerektiğinin söylenmesi üzerine kendilerinin de bunu kabul ettiğini ifade etti.

MHP İl Başkanı Aktaş; "30 Eylül 2010 tarihinde Kars Vali Vekilimiz Sayın Muhammet Lütfü Kotan Başkanlığı'ndaki toplantımızda İl Kültür Müdürü Hakan Doğanay, 500 adet toplu bilet almamız gerektiğini söylediler. Ben de kabul ettim. Daha sonra Müze Müdürü Necmettin Alp'i arayarak, 'MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş gelip yarın için (1 Ekim 2010) 500 adet toplu bilet alacak' demiştir. Ben de aynı gün (30 Eylül 2010) 14.30-15.00 saatleri arası Belediye Meclis üyemiz Sayın Hüseyin Polat ile beraber Müze

Müdürümüzün yanına gittim. Müze Müdürümüzden, biletlerin tanesi 5 TL olmak üzere toplam 500 adet bilet karşılığı 2 bin 500 TL'yi Müze Müdürümüz Necmettin Alp'e vererek 500 adet bileti aldım. Biletler şu an elimizdedir. Dolayısıyla Sayın Bakan'ın soru önergesine verdiği cevap gerçekleri yansıtmamaktadır" şeklinde konuştu.

"SÜMELA VE AKDAMAR'DA ÜCRETSİZ AYİN YAPILDI KARS'TA ANİ'DE CUMA NAMAZI PARAYLA KILINDI"

AK Parti hükümetinin Müslümanlara Ani'de cuma namazını para karşılığı kıldırdığını belirten MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, daha sonra özetle şunları söyledi: "AK Parti, başta bakanları ve milletvekilleri Akdamar'da ve Sümela'da Ermenilere ve Musevilere gösterilen hoşgörüye rağmen Müslüman Türk milletine aynı hoşgörüyü esirgemişlerdir. Akdamar adasındaki ayine Ermenileri taşıyan feribot ücretlerine kadar tüm masraflar AK Parti hükümeti tarafından ödenmiştir. Bu da gösteriyor ki AK Parti, Türkiye'deki ve

dünyadaki gayrimüslimlere gösterdiği hoşgörü kadar Türklere ve Müslümanlara hoşgörülü davranmıyor. Ani'deki namazı para alarak kıldırmıştır. Ama aynı ören yeri statüsünde olmasına rağmen Sümela ve Akmadar'da ücretsiz ayin yaptırılmıştır. Üstelik 1 Ekim 2010 günü Akdamar adasındaki kiliseye haç takılmıştır. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede böyle ayrımcı davrandığı için Sayın Bakan Ertuğrul Günay'ı istifaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam