Su birikintisinde can verdi

Edinilen bilgiye göre, Sungurlu ilçesinde yaşayan Adem Garan (15), arkadaşlarıyla birlikte Diğ Çayı kenarına piknik yapmaya gitti. Pikniğin ardından Adem Garan ve İ.B. isimli çocuklar arkadaşlarının tüm uyarılarına rağmen yüzmek amacıyla çay kenarında bul

Su birikintisinde can verdi

Edinilen bilgiye göre, Sungurlu ilçesinde yaşayan Adem Garan (15), arkadaşlarıyla birlikte Diğ Çayı kenarına piknik yapmaya gitti. Pikniğin ardından Adem Garan ve İ.B. isimli çocuklar arkadaşlarının tüm uyarılarına rağmen yüzmek amacıyla çay kenarında bulunan yaklaşık 10 metre derinliğindeki su birikintisine girdiler. Bir süre sonra suya girerek yüzmeye başlayan çocuklardan İ.B. karşıya geçmeyi başarırken Adem Garan ise suda kayboldu. Bunun üzerine korkuyla paniğe kapılan iki çocuk, olay yerinden kaçarken diğer çocuklar cep telefonlarıyla jandarma ve polise haber vererek yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri, itfaiye ekiplerine haber vererek arama kurtarma çalışması başlatıldı.

 

Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Emniyet Müdürü İsmail Maden, Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Dorukoğlu koordinesinde yürütülen çalışmalara vatandaşlar da yardımcı oldu. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen iş makineleri, su birikintisine ait seti yararak suyu boşaltırken talihsiz çocuğun bulunması için Çorum'dan da Sivil Savunma ekipleri çağrıldı. Yaklaşık 2 saat süren arama kurtarma çalışmalarının ardından itfaiye ekipleri küçük çocuğun cansız

bedenine ulaştı. Sudan çıkarılan Garan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerindeki diğer çocuklar ise ifadelerinin alınması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam