Sözleşmeli erlerin maaşları belli!

YAŞ mağdurlarına müjde!Meclis Milli Savunma Komisyonu Yaş mağdurlarının yüzünü güldürecek, tasarıyı ele aldı. Müzakerelerin ardından tasarı komisyondan geçti.Tasarıyla, Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilişiği kesinlere iade-i it

Sözleşmeli erlerin maaşları belli!

YAŞ mağdurlarına müjde!

Meclis Milli Savunma Komisyonu Yaş mağdurlarının yüzünü güldürecek, tasarıyı ele aldı. Müzakerelerin ardından tasarı komisyondan geçti.

Tasarıyla, Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilişiği kesinlere iade-i itibar yapılıyor. Mağdurların özlük hakları geri veriliyor.

TSK’ya Geri Dönüş Yolu Kapalı

Ancak tasarı, mağdurlara, TSK’ya geri dönüş imkanı getirmiyor.

Düzenlemeyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinden atılanlara veya onların hak sahipleri için iki imkan getiriliyor.

Özlük Hakları Aynen İade...

İlk yolu tercih edenler, YAŞ mağdurları emekli olan emsallerinin sahip olduğu özlük haklarına sahip olacak aynı emekli maaşını alacak.

Uzman Olabilecekler

İkinci yolu tercih eden YAŞ mağdurları ise bir devlet kurumunda uzman olarak görevlendirilecekler ve TSK’daki emsallerinin aldığı maaşı alacaklar. Yani Yüzbaşı rütbesinde iken TSK’tan atılan bir kişi devlette çalışmaya başlarsa Yarbay rütbesine ulaşmış emsali kadar maaş alacak.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Düzenlemeden 1543 kişi yararlanacak. 615 i subay 928 i astsubay toplam bin 543 kişi yararlanacak" diye konuştu.

60 Günlük Başvuru Süres

Bu hakların iade edilmesine ise Milli Savunma Bakanlığında kurulacak komisyon karar verecek.

İlgililer 60 gün içinde Bakanlığa başvuracak. Başvrunun kabul veya reddine, 1 yıl içinde komisyon karar vermek zorunda.

Eğer komisyondan hakların iadesine ilişkin ret kararı çıkarsa mağdur olan kişi Askeri Yüksek İdare Mahkemesine başvurabilecek.

Sözleşmeli Er ve Erbaşla İlgili Tasarı...

Öte yandan komisyonda Sözleşmeli Er ve Erbaş ile ilgili tasarı da kabul edildi. Tasarıyla 50 bin sözleşmeli er ve erbaş alınması planlanıyor.

Sözleşmeli askerlerin maaşları bin 300 lira ila 2 bin lira arasında olacak.

45 gün izin hakları olacak, diğer günler birliklerinde olacaklar.. 7 yıllık görevlerinden sonra da tazminatla ayrılacaklar..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler