Son sözleri, "Vicdan azabı çekiyorum" oldu

Zonguldak'ın Devrek İlçesi’nde ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Kader Demiroğlu’nu okul önünde pompalı tüfekle vurarak öldüren 52 yaşındaki Metin Abacı, tutuklu bulunduğu Karabük T Tipi Cezaevi’nde kendini asarak intihar etti. Zonguldak’ın Devrek i

Son sözleri, "Vicdan azabı çekiyorum" oldu

Zonguldak'ın Devrek İlçesi’nde ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Kader Demiroğlu’nu okul önünde pompalı tüfekle vurarak öldüren 52 yaşındaki Metin Abacı, tutuklu bulunduğu Karabük T Tipi Cezaevi’nde kendini asarak intihar etti. 

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisini teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren 56 yaşındaki Metin A, cezaevinde merdiven boşluğunda iple asılı halde ölü bulundu. 
 
Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu’nu (14) 14 Mayıs 2012’de teneffüste olduğu sırada okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkı’nda öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Metin A, Zonguldak’ta Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 29 Kasım’da yaşanan yangın sonrası nakledildiği Karabük T Tipi Cezaevi’nde yaşamını yitirdi. Cezaevinde merdiven boşluğunda iple asılı halde ölü bulunan ve intihar ettiğinden şüphelenilen Metin A’nın cesedi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
 
"VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM"
 
Metin A, en son 18 Ocak’ta yapılan duruşmaya katılarak verdiği yazılı savunmada, Kader’i bir çocuğu ve evladı olarak sevdiğini, olaydan sonra vicdan azabı çektiğini belirterek, şunları kaydetmişti:
 
”Yemin ederim. Kader kızıma sağladığım imkanı kendi öz kızıma sağlamadım. Her gece sabahlara kadar Kur’an-ı Kerim okuyarak kızımın ruhuna bağışlıyorum. Ben bu kızımı bataktan kurtarmaya çalıştım ama olmadı. Çok üzgünüm ve pişmanım. Keşke zamanı geri alabilsem ama yapamam. Yemin ederim Kader kızıma öz kızım, öz çocuğum gibi yardım ettim. Beni öyle kendine sevdirmişti ki insan öz evladını bu kadar sevemez. Kader beni bunalıma sokmuştu.
 
Bir gün eve giderken kokusuz tarım ilacı aldım kendimi zehirlemek için. Dayanacak gücüm kalmamıştı. Olaydan 1 hafta önce tek kırma tüfek almıştım. Evet namluyu dipçiği keserek kısaltmıştım. Bu tüfeği kader kızımı vurmak için almadım.
 
Yemin ediyorum canımdan çok sevdiğim bir kıza nasıl kıyabilirdim? Kader kızımın hayrı için Türkiye’de organ bekleyen hastamız var. Kanımın son damlasına kadar Kader kızımın hayrı için hem de hemen bütün organlarımı vermek istiyorum.”
 
Metin A, iddia edildiği gibi Kader’le cinsel ilişkiye girmediğini, duygusal olarak yakın olduklarını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler